Регистрация    Войти
Вхід
Автопортал avtodream.org » Всі новини » Автосвіт » Toyota побудує у Казахстані завод
Всі новини / Автосвіт

Toyota побудує у Казахстані завод

Toyota готується до релокації свого підприємства.

Закритий цього року завод переїде до Казахстану. Про це повідомляє сайт "Експрес К".

Інформацію про відкриття в Казахстані заводу Toyota підтвердив міністр індустрії та інфраструктурного розвитку Каїрбек Ускенбаєв. За його словами, японський бренд популярний на казахському ринку, а тому проєкт буде успішним. Наразі обговорюються його технічні деталі – обсяг інвестицій, компетенції сторін та готовність ринку збуту.

Саме з російського підприємства в Казахстан поставлялися кросовери Toyota RAV4 та седани Camry. Завод у Санкт-Петербурзі щороку випускав до 80 тис. машин, а 2022 року з початком повномасштабної війни в Україні було зупинено.

24 вересня представники японського концерну заявили, що російське підприємство не відновить своєї роботи і буде закрито. Toyota залишила ринок РФ і вирішила ліквідувати місцевий підрозділ. Машини, що залишилися на складах, розпродадуть, а працівників скоротять з виплатою вихідної допомоги.



Читайте також: Стало відомо, які авто найчастіше зупиняє поліція в Україні


Наразі у Казахстані вже налагоджено складання моделей Chevrolet, Hyundai, JAC, Kia та Renault. У 2023 році там з'явиться новий завод з випуску китайських Changan, Chery та Haval.
10-6-2022, 19:43  
Джерело: focus.ua
Переглядів: 227   
Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватись або зайти на сайт під своїм ім'ям.
Додати коментар
Ваше Имя:
Ваш E-Mail:
Код:           Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введите код: