Регистрация    Войти
Вхід
Автопортал avtodream.org » Всі новини » Автосвіт » Tesla до наступного року перестане оснащувати електромобілі ультразвуковими датчиками
Всі новини / Автосвіт

Tesla до наступного року перестане оснащувати електромобілі ультразвуковими датчиками

Tesla до наступного року перестане оснащувати електромобілі ультразвуковими датчиками
Минулого року Tesla заявила про важливу зміну в комплектації електромобілів Model 3 і Model Y — вони перестали оснащуватися радарами, які дають змогу визначати відстань до перешкод в умовах обмеженої видимості.

Старші Model S і Model X такий тип датчиків зберегли, але й вони позбудуться ультразвукових датчиків, що працюють на коротких відстанях наступного року. Для Model 3 та Model Y відповідне спрощення заплановане на цей рік.

Про відповідні плани представники Tesla оголосили цього тижня. Як і у випадку з видаленням радарів минулого року, ця зміна покликана наблизити фірмові системи активної допомоги водію за принципами своєї роботи до дій людини, яка при керуванні транспортними засобами змушена покладатися переважно на зорову інформацію. У випадку з Tesla «очима» системи будуть бортові камери, а розподілені по передньому і задньому бамперам ультразвукові датчики протягом цього року перестануть встановлюватися на Model Y і Model 3, в 2023 році подібна доля спіткає і більш дорогі Model S/X.



Ця зміна обмежить функціональні можливості машин нових партій. Позбавлені ультразвукових датчиків електромобілі тимчасово втратить здатність автоматично маневрувати на парковці і виїжджати з неї до власника, що стоїть в межах прямої видимості. Надалі ці функції будуть додані, але технічно вони не спиратимуться на сигнали з ультразвукових датчиків.

Читайте також: Стало відомо, які авто найчастіше зупиняє поліція в Україні

Економічний зиск від спрощення комплектації електромобілів Tesla, на думку експертів, буде не дуже суттєвим.

10-7-2022, 02:21  
Джерело: autotema.org.ua
Переглядів: 117   
Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватись або зайти на сайт під своїм ім'ям.
Додати коментар
Ваше Имя:
Ваш E-Mail:
Код:           Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введите код: