Регистрация    Войти
Вхід
Автопортал avtodream.org » Всі новини » Автосвіт » Mercedes-Benz святкує ювілей своєї флагманської моделі
Всі новини / Автосвіт

Mercedes-Benz святкує ювілей своєї флагманської моделі

Mercedes-Benz святкує ювілей своєї флагманської моделі
Mercedes-Benz S-Class відзначає своє 50-річчя.

Перше покоління розкішного седана презентували у жовтні 1972 року. Історію моделі розповіли на офіційному сайті німецької марки.

Слід зазначити, що дорогі представницькі седани Mercedes вже більше 100 років. Однак тільки в 1972 році модель Mercedes-Benz W116 одержала позначення S-Class, яке використовується і досі.

Літера "S" у назві має відразу два значення — Special або Super. Перше покоління Mercedes-Benz S-Class випускали до 1979 року та оснащували бензиновими та дизельними двигунами потужністю від 80 до 286 к. с.

За півстоліття побачили світ вже шість поколінь Mercedes-Benz S-Class та зібрано понад 3 мільйони недешевих представницьких седанів. Модель стала статусною, своєрідним символом розкоші та успіху. Особливо культовим вважається 12-циліндровий Mercedes S600 W140 90-х.



До того ж флагман Mercedes-Benz став піонером впровадження багатьох сучасних технологій. Так, модель W116 однією з перших у світі отримала ABS, подушку безпеки та зони кузова, що деформуються при аварії. На наступних S-Class дебютували система стабілізації ESP, адаптивний круїз-контроль, активна пневмопідвіска, система напівавтономного водіння.

Читайте також: Стало відомо, які авто найчастіше зупиняє поліція в Україні

У лінійці з'явилися потужні заряджені версії від AMG, так і економічні гібриди.
10-7-2022, 14:32  
Джерело: focus.ua
Переглядів: 255   
Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватись або зайти на сайт під своїм ім'ям.
Додати коментар
Ваше Имя:
Ваш E-Mail:
Код:           Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введите код: