Регистрация    Войти
Вхід
Автопортал avtodream.org » Всі новини » Автосвіт » Бензин у каністрі: скільки можна зберігати та у яких умовах
Всі новини / Автосвіт

Бензин у каністрі: скільки можна зберігати та у яких умовах

Бензин у каністрі: скільки можна зберігати та у яких умовах
Найчастіше його зберігають в каністрах в багажнику авто чи в гаражі. Як і будь який продукт, бензин має свій термін придатності.

Скільки можна зберігати бензин в каністрах та як це правильно робити.

Чи може зіпсуватися бензин

Загалом, бензин може сміливо простояти протягом п’яти років. Після цього терміну його краще утилізувати. Але й тут є певні деталі. Бензин має високі вимоги до зберігання. Варто зазначити, що паливо, яке зберігається довгий час, втрачає частину своїх властивостей.

Також цей продукт не терпить сильних перепадів температури або контакту з повітрям. Сьогодні більшість автомобілі мають сучасні двигуни, заливати їх старим бензином не можна.

Для різних технічних інструментів, наприклад бензопили чи газонокосарки можна сміливо використовувати застарілий бензин. Однак заливати таке паливо в автомобільний бензобак не рекомендується.

Як зберігати бензин

Найкраще його зберігати в щільно закритій тарі і в прохолодному місці. Каністри або подібні ємності чудово підійдуть.

За вимогами державного стандарту зберігати паливо у герметичній каністрі можна до 12 місяців. Тільки з часом бензин все одно змінюється, знижується активність рідини. Це може вплинути на роботу транспортного засобу.

Але зберегти паливо без змін у складі та окислення досить складно. Важливо створити відповідні умови, використовувати герметичну і надійну тару.

Умови зберігання:

температура від -10 до +30 градусів;
відсутність світла, непрозора тара;
герметичність.

Незважаючи на великий діапазон, середня температура зберігання 15-20 градусів. При підвищенні до максимальної позначки, термін придатності скорочується в два рази.

Можна зберігати в гаражі, темній коморі, льоху, підвалі або нетривалий час у багажнику.

Балкон, лоджія, харчові приміщення, поблизу опалювальних приладів, баня чи сауна, тривалий період в багажнику авто не підходять для зберігання.

Скільки можна зберігати бензин в пластиковій каністрі

Каністри з цього матеріалу не підходять для тривалого утримання.



Їх краще не використовувати, адже вони провокують хімічну взаємодію палива з пластиком і, що найнебезпечніше, – накопичують статичний заряд. Тим паче, ефективність палива може поступово знижуватися від перепадів температури і вологості.

Проте, якщо каністра буде якісна та герметична, а бензин в ній щільно закритий, таке зберігання можливе протягом трьох-шести місяців. Проте, все одно не рекомендується.

До речі, категорично не підходять пластмасові пляшки. Подібна тара може використовуватися для перенесення або транспортування. Більше тижня зберігати в ній горючі рідини не можна.

Зберігання в металевій каністрі

Вони ідеально підходять для тривалого зберігання бензину. Вам необхідно лише підбирати розмір та перевірити герметичність кришки. Рекомендується стежити за чистотою та не допускати попадання вологи.

Як правильно зберігати:

Залити свіжий бензин.
Закрити корком, кришкою.
Додатково обмотати плівкою або натягнути гумовий ковпачок.
Поставити в підходяще прохолодне місце, без потрапляння сонячних променів.

Читайте також: Найпопулярніші гібридні авто на внутрішньому ринку України

При грамотному підході можна протримати до року, але краще використовувати протягом трьох-шести місяців. Важливо, час від часу перевіряти герметичність.
10-26-2022, 06:23  
Джерело: fakty.com.ua
Переглядів: 2 613   
script.charset = 'utf-8'; script.dataset.idn = idn; tag.parentNode.insertBefore(script, tag); })();
Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватись або зайти на сайт під своїм ім'ям.
Додати коментар
Ваше Имя:
Ваш E-Mail:
Код:           Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введите код: