Регистрация    Войти
Вхід
Автопортал avtodream.org » Всі новини » Автосвіт » В мережі показали унікальний ралійний «Запорожець»
Автосвіт / Фото

В мережі показали унікальний ралійний «Запорожець»

В мережі показали унікальний ралійний «Запорожець»
Багато відомих ралі Монте-Карло, Сан-Ремо, Греції та Корсики проходять як у вигляді основної гонки, так і у форматі олдтаймер-ралі, тобто за участю класичних автомобілів.

Проходить воно в дати, що не збігаються з основними перегонами. За умовами, екіпаж із пілота та штурмана має пройти маршрут не на швидкість, а на точність руху відповідно до графіка. Іноді враховуються десяті й навіть соті частки секунди.

При цьому Дорожня книга (легенда) з описом маршруту видається штурману за півгодини до старту. Це стенографічний опис маршруту руху із зазначенням пунктів контролю часу.

Один із учасників таких перегонів ЗАЗ-966 латвійської команди «Запорожець» Heritage, створеної колишнім гонщиком Андрісом Шталсом. Зовнішньо ралійний седан відрізняється від заводської моделі додатковою оптикою на передньому бампері та гоночною лівреєю. Основний колір кузова — блакитний, у нижній частині боковин і від «носа» до нижнього краю корми проходять яскраво-червоні смуги.

У салоні — спортивні крісла з посиленою бокою підтримкою та гоночними ременями безпеки, трубчастий каркас безпеки та спеціальне штурманське обладнання.

Читайте також: ЗСУ отримають 15 унікальних автомобілів (ВІДЕО)

На місці сидінь другого ряду встановлена спеціальна конструкція, яка, ймовірно, забезпечує додаткове охолодження двигуна. Технічної інформації про те, які доробки пережив «Запорожець» у процесі підготовки до перегонів немає. Відповідно до технічних вимог, автомобілі для олдтаймер-ралі повинні бути оснащені захистом двигуна та посиленою підвіскою.

11-25-2022, 15:36  
Джерело: mmr.net.ua
Переглядів: 449   
script.charset = 'utf-8'; script.dataset.idn = idn; tag.parentNode.insertBefore(script, tag); })();
Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватись або зайти на сайт під своїм ім'ям.
Додати коментар
Ваше Имя:
Ваш E-Mail:
Код:           Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введите код: