Регистрация    Войти
Вхід
Автопортал avtodream.org » Всі новини » Автосвіт » Стало відомо, які моделі авто зняли з виробництва у 2022 році
Всі новини / Автосвіт

Стало відомо, які моделі авто зняли з виробництва у 2022 році

Стало відомо, які моделі авто зняли з виробництва у 2022 році
Світовий авторинок постійно змінюється.

Щорічно з'являються десятки нових моделей, але водночас багато авто знімають із виробництва. Причин для ліквідації моделей безліч, але найчастіше зводиться до падіння попиту й зниження продажів. Фокус вибрав найвідоміші автомобілі, які відправили "на пенсію" у 2022 році.

Acura/Honda NSX
NSX другого покоління не зміг повторити успіх попередника та не виправдав надій. За шість років випущено лише 3000 машин. Насамкінець зібрали 350 купе прощальної версії Acura NSX Type S зі збільшеною до 600 к.с. потужністю. Не виключено, що модель відродять, але вже у форматі електрокара.

BMW i3
Перший електромобіль BMW випускали дев'ять років і всього зібрали 250 тисяч незвичайних хетчбеків. Нове покоління моделі вирішили не розробляти, адже його нішу займе електричний міні.

Ford GT
Суперкар Ford мав величезний попит і за ним завжди стояли черги, але для збереження ексклюзивності обсяги виробництва обмежували. Усього зібрали 1350 660-сильних купе, здатних розвинути 348 км/год.

Hyundai Veloster
Нестандартне купе з асиметричними дверима ніколи не було масовим, але в останні роки попит на нього обвалився. В Європі його припинили продавати ще 2021 року, а в липні цього року збірку Veloster зупинили.

Infiniti Q60
У купе Infiniti Q60 елегантний дизайн і потужний 405-сильний V6 під капотом, проте покупців це не привабило. За перше півріччя продано лише 1500 авто.

Lamborghini Aventador
Знаменитий суперкар Lamborghini випускали з 2011 року та всього зібрали понад 11 тис. купе й родстерів — відмінний результат для моделі вартістю понад $300 000. Наступник Aventador з'явиться у 2023 році — він збереже V12, але стане гібридом.

Читайте також: Airbus допоможе Renault у розробці електромобілів

Subaru WRX STI
Subaru презентували спортивний седан WRX нового покоління, але вирішили відмовитися від його зарядженої версії STI. Причина такого рішення — брак коштів, адже компанія інвестує в електрифікацію.

Toyota Avalon
Великий седан Toyota не такий популярний, як молодша модель Camry. Попит на Avalon впав, як і інші моделі Е-класу. До того ж у лінійці японського концерну залишається розкішніший аналог Lexus ES. Почасти наступником Avalon стане нова Toyota Crown, яка повертається на світовий ринок.

Volkswagen Passat Sedan
Седан Volkswagen Passat уже зняли з виробництва в Європі, а тепер припиниться продаж і американської версії. На зміну йому прийде електромобіль Volkswagen ID.Aero. Втім, повністю VW Passat не зникне — нове покоління готується, але його запропонують виключно в кузові універсал.



Сімейні мінівени
Одразу кілька автовиробників вирішили відмовитися від випуску мінівенів. Citroen припинили виробництво C4 SpaceTourer, Ford уже не приймає замовлення на Galaxy та S-Max, а Renault згортають продажі Scenic.

Причина таких рішень стала зрозуміла давно: мінівени втрачають популярність і програють конкуренцію кросоверам — саме їх обирають сімейні покупці.
12-3-2022, 17:28  
Джерело: focus.ua
Переглядів: 311   
script.charset = 'utf-8'; script.dataset.idn = idn; tag.parentNode.insertBefore(script, tag); })();
Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватись або зайти на сайт під своїм ім'ям.
Додати коментар
Ваше Имя:
Ваш E-Mail:
Код:           Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введите код: