Регистрация    Войти
Вхід
Автопортал avtodream.org » Всі новини » Автосвіт » Tesla почала постачання вантажівки Semi (ВІДЕО)
Автосвіт / Відео

Tesla почала постачання вантажівки Semi (ВІДЕО)

Tesla почала постачання вантажівки Semi (ВІДЕО)
Електромобілі Tesla Semi почали постачати клієнтам.

Перші дві вантажівки вручили представникам компанії PepsiCo на спеціальному заході на гігафабриці Tesla у Неваді. Відео з івента з'явилося на Youtube-каналі автовиробника.

Саме компанія PepsiCo отримає першу партію Tesla Semi, яку вже випускають із жовтня. Вона замовила 100 електричних вантажівок, і саме стільки Semi планують випустити до кінця року. У Неваді презентували сідельні тягачі в лівреях Pepsi та її дочірній компанії Fritto-Lay (вона випускає чипси Lay's).

Усього ж на вантажівку Tesla Semi вже надійшло майже 800 замовлень. Крім PepsiCo, її обрали такі відомі компанії, як Walmart, Anheuser-Busch in BeV, FedEx та DHL.

Першою у виробництво надійшла топова версія Tesla Semi 2023 за 180 000 доларів із чотирма електромоторами. Вантажівка оснащена батареєю на 1 МВт∙год і здатна проїхати понад 800 км без підзарядки.

Читайте також: Airbus допоможе Renault у розробці електромобілів

Цими днями серійний електрокар Tesla Semi продемонстрував свій запас ходу в реальних умовах і з повним навантаженням — маса автопотяга склала 37 тонн. Він зміг проїхати 804,5 км.



Також у сідельного тягача чудова динаміка: він розганяється до 100 км/год за 20 з навантаженням і за 5 с — без напівпричепа. Комплектація враховує два великі дисплеї в салоні й інноваційний автопілот. Пізніше з'явиться початковий варіант за $150 000 із запасом ходу понад 480 км.
12-3-2022, 21:44  
Джерело: focus.ua
Переглядів: 397   
Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватись або зайти на сайт під своїм ім'ям.
Додати коментар
Ваше Имя:
Ваш E-Mail:
Код:           Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введите код: