Регистрация    Войти
Вхід
Автопортал avtodream.org » Всі новини » Автосвіт » Який штраф чекає на водіїв за відсутність аптечки в автомобілі
Всі новини / Автосвіт

Який штраф чекає на водіїв за відсутність аптечки в автомобілі

Який штраф чекає на водіїв за відсутність аптечки в автомобілі
Користування транспортним засобом, у якому відсутні аптечка, вогнегасник чи знак аварійної зупинки, вважається порушенням правил дорожнього руху.

У ПДР України зазначається, що водії повинні мати в автомобілі аптечку, знак аварійної зупинки та вогнегасник.

Якщо у водія відсутня аптечка, поліцейські можуть звинуватити його у порушенні ПДР та виписати штраф у розмірі 340 грн. Це порушення найчастіше кваліфікують за ч.1 ст.121 КУпАП, висуваючи звинувачення в тому, що водій керує автомобілем, який має технічну несправність (відсутність аптечки), при якій експлуатація транспортного засобу заборонена. Проте тут є певні нюанси.



Відсутність аптечки і вогнегасника у приватному авто (яке не використовується для надання послуг з перевезення пасажирів) тягне за собою лише попередження.

У жодному нормативному документі не передбачена окрема відповідальність за водіння без аптечки приватного автомобіля. Це прописано у ст. 125 КУпАП.

А от відсутність аптечки у ТЗ, який використовується для надання послуг з перевезення пасажирів тягне за собою накладення штрафу у розмірі 680 грн.

Читайте також: У Китаї представили електрокросовер за ціною Дастера з великим запасом ходу

Повторне порушення протягом року тягне за собою позбавлення водійських прав на строк від трьох до шести місяців або адміністративний арешт на строк від п’яти до десяти діб.





01-24-2023, 07:43  
Джерело: mashyna.com.ua
Переглядів: 690   
script.charset = 'utf-8'; script.dataset.idn = idn; tag.parentNode.insertBefore(script, tag); })();
Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватись або зайти на сайт під своїм ім'ям.
Додати коментар
Ваше Имя:
Ваш E-Mail:
Код:           Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введите код: