Регистрация    Войти
Вхід
Автопортал avtodream.org » Всі новини » Автосвіт » Ford повністю відмовиться від бензинових та дизельних авто в Європі
Всі новини / Автосвіт

Ford повністю відмовиться від бензинових та дизельних авто в Європі

Ford повністю відмовиться від бензинових та дизельних авто в Європі
Концерн Ford Motor розпочинає активну електрифікацію європейської лінійки моделей. Автовиробник планує повністю припинити продаж у Європі легкових авто з бензиновими та дизельними двигунами до 2030 року.

Про це повідомляє сайт Automotive News Europe.

Перехід на електрокари буде поступовим. До 2026 у всіх європейських моделей Ford з'являться електричні або плаг-ін гібридні версії.

Після 2030 року двигуни внутрішнього згоряння залишаться тільки у ряду комерційних і вантажних моделей Ford в Європі, однак і в цьому сегменті 2/3 авто будуть електрокарами або гібридами, що заряджаються.



Електрифікація вимагатиме суттєвої реорганізації виробничого процесу. У модернізацію ключового європейського заводу Ford у Кельні вкладуть близько 2 млрд доларів. Також повідомляється, що доведеться скоротити близько 1000 робітників.

Крім того, перехід на електромобілі змусить відмовитись від кількох популярних моделей — їх електрифікувати нерентабельно. Вже відомо, що найближчими роками знімуть із виробництва Ford Focus та Fiesta.

Читайте також: У Китаї представили електрокросовер за ціною Дастера з великим запасом ходу

Водночас за межами Європи бензинові та дизельні Ford залишаться і після 2030 року. Зокрема, поки що не планується відмова від двигунів внутрішнього згоряння на ключовому для концерну північноамериканському ринку.


01-24-2023, 22:43  
Джерело: focus.ua
Переглядів: 249   
Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватись або зайти на сайт під своїм ім'ям.
Додати коментар
Ваше Имя:
Ваш E-Mail:
Код:           Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введите код: