Регистрация    Войти
Вхід
Автопортал avtodream.org » Всі новини » Автосвіт » У США показали доступний електрокар із сонячними батареями та запасом ходу 1600 км (ВІДЕО)
Автосвіт / Відео

У США показали доступний електрокар із сонячними батареями та запасом ходу 1600 км (ВІДЕО)

У США показали доступний електрокар із сонячними батареями та запасом ходу 1600 км (ВІДЕО)
Американський стартап Aptera Motors готується розпочати виробництво своєї дебютної моделі – електромобіля із сонячними батареями.

Перші автомобілі мають зійти з конвеєра до кінця поточного року.

Подробиці новинки розкрили на офіційному сайті компанії.

Електромобіль Aptera розробляли з 2019 року. Оригінальна модель зібрала вже 40 тисяч попередніх замовлень. На першому етапі планують випустити 5000 машин лімітованої серії Launch Edition вартістю 29800 доларів.

Aptera – двомісне триколісне купе з оригінальним дизайном. Його краплеподібна форма сприяє чудовій аеродинаміці — у автомобіля рекордно низький (0,13) коефіцієнт лобового опору. Двері піднімаються вгору, як у суперкарів.

Кузов авто виконаний з карбону та інших композитних матеріалів. Його не фарбують, а обклеюють спеціальною плівкою різних кольорів.

Розміри Aptera Launch Edition:
Довжина – 4550 мм
Ширина – 2230 мм
Висота – 1400 мм
Колісна база – 2820 мм



Значна частина авто покрита сонячними батареями. У ясну погоду вони забезпечують 64 км запасу ходу на день, тобто теоретично електрокар можна не заряджати.

У салоні встановлені кермо-штурвал та два дисплеї. Електрокар Aptera має місткий 920-літровий багажник.

Aptera Launch Edition розганяється до 100 км/год за 4 секунди, а його максимальна швидкість обмежена на 160 км/год. Запас ходу становить 640 км, а швидке заряджання батареї займає годину.

Читайте також: У Китаї представили електрокросовер за ціною Дастера з великим запасом ходу

Пізніше лінійку розширить версія за 46 000 доларів із величезним запасом ходу 1600 км. Також очікується початковий варіант за $25 900, здатний проїхати 400 км. без підзарядки.


01-25-2023, 21:31  
Джерело: focus.ua
Переглядів: 288   
Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватись або зайти на сайт під своїм ім'ям.
Додати коментар
Ваше Имя:
Ваш E-Mail:
Код:           Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введите код: