Регистрация    Войти
Вхід
Автопортал avtodream.org » Всі новини » Автосвіт » У Volkswagen з’явиться ще один спеціальний електромобіль
Всі новини / Автосвіт

У Volkswagen з’явиться ще один спеціальний електромобіль

Компанія Volkswagen може випустити новий електромобіль для Північної Америки на базі ID.4.

Повідомляється, що Volkswagen планує збудувати другий електричний позашляховик у Північній Америці після того, як минулого року на його заводі в Чаттанузі, штат Теннессі, почалося виробництво ID.4.

Згідно з повідомленням німецької ділової газети Handelsblatt, минулого тижня VW ухвалив рішення щодо створення компактного електричного позашляховика меншого розміру, ніж ID.4. Нова модель вироблятиметься з середини десятиліття або на американському заводі в Чаттанузі, або в Пуеблі, Мексика.



Хоча у статті не згадується, на якій платформі буде засновано новий електромобіль, переглянута архітектура MEB+ виглядає найвірогіднішим варіантом. Це може означати, що нова модель, ймовірно, буде вироблятись у Чаттанузі, де вже створюється модель на основі MEB, американська версія ID.4.

У заводу в Чаттанузі є ще одна особливість, а саме той факт, що Volkswagen, як то кажуть, розглядає можливість будівництва заводу з виробництва акумуляторних батарей у канадській провінції Онтаріо. Завод у США набагато ближче до Канади, ніж завод Volkswagen у Мексиці, і це може означати коротший транспортний маршрут.

Відповідно до того ж звіту, дочірня компанія Volkswagen PowerCo з виробництва акумуляторів зробила крок уперед у пошуках місця для першого заводу з виробництва акумуляторних елементів у Канаді, і Онтаріо вказано як можливе місце. За словами представника Volkswagen, остаточного рішення щодо заводу ще не ухвалено.

Проте автовиробник уже оголосив, що інвестуватиме у сировинні шахти в країні. Крім того, Umicore, партнер VW з виробництва матеріалів для акумуляторів, планує відкрити свій перший завод у Північній Америці з виробництва катодних матеріалів та вихідних матеріалів для акумуляторів електромобілів у канадській провінції Онтаріо.

Повертаючись до компактного електричного позашляховика Volkswagen, неясно, про яку модель думає автовиробник, але це може бути позашляховик ID.3, про який заявляв генеральний директор бренду VW Томас Шефер у жовтні 2022 року.

Читайте також: BMW не буде найближчим часом випускати пікапи

Шефер сказав, що до 2026 року основний бренд Volkswagen Group представить 10 нових електромобілів, включаючи компактний позашляховик на базі хетчбека ID.3.
02-6-2023, 08:28  
Джерело: newsyou.info
Переглядів: 209   
Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватись або зайти на сайт під своїм ім'ям.
Додати коментар
Ваше Имя:
Ваш E-Mail:
Код:           Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введите код: