Регистрация    Войти
Вхід
Автопортал avtodream.org » Всі новини » Автосвіт » Старий Volkswagen Beetle виставили на продаж за ціною McLaren
Автосвіт / Фото

Старий Volkswagen Beetle виставили на продаж за ціною McLaren

Старий Volkswagen Beetle виставили на продаж за ціною McLaren
У США продаж виставлений Volkswagen Beetle 1964 року.

Непримітний на вигляд автомобіль оцінили в 290 000 доларів — за ціною нового суперкара McLaren Artura.

Про це повідомляє сайт Classic Cars.



Справа в тому, що цей "Жук" — капсула часу, за майже 60 років він проїхав лише 37 км. В автомобіля рідні шини та фарба, а салон і двигун виглядають так, ніби Volkswagen тільки зійшов із конвеєра. Це найзбережніший Beetle 60-х, якщо не брати до уваги ювілейний екземпляр, що вирушив у заводський музей прямо з конвеєра.

Історія Volkswagen Beetle дуже цікава. У 1964 році його придбав за $1 756 американець Руді Зварич. У нього вже був "Жук" 1957 року і він вирішив про всяк випадок купити ще один Beetle — на той випадок, якщо основна машина вийде з ладу.

Втім, Volkswagen Beetle 1957 року не ламався, а тому новий "Жук" не експлуатувався. Єдиний раз він виїхав на дороги в 1966 році — його перегнали в інший гараж. На авто досі не встановлені щітки склоочисників і ковпаки коліс. Звісно, збереглася вся оригінальна документація.

Руді Зварич володів машиною 50 років — до смерті в 2014 році. Потім вона перейшла у спадок його племіннику і той безуспішно намагався продати її у музей Volkswagen за мільйон доларів. Тепер "Жук" став дешевшим.

Читайте також: Прославлений гоночний Ferrari 50-х продають за ціною бізнес-джета

Volkswagen Beetle оснащений 1,2-літровим двигуном на 40 к. с. і 4-ступінчастою механічною КПП. Авто вагою 726 кг розганяється до 115 км/год і витрачає 8,8 л/100 км.
02-26-2023, 04:03  
Джерело: focus.ua
Переглядів: 363   
script.charset = 'utf-8'; script.dataset.idn = idn; tag.parentNode.insertBefore(script, tag); })();
Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватись або зайти на сайт під своїм ім'ям.
Додати коментар
Ваше Имя:
Ваш E-Mail:
Код:           Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введите код: