Регистрация    Войти
Вхід
Автопортал avtodream.org » Всі новини » Автосвіт » Раритетний гоночний болід не змогли викрасти через коробку передач
Автосвіт / Фото

Раритетний гоночний болід не змогли викрасти через коробку передач

Раритетний гоночний болід не змогли викрасти через коробку передач
Курйозний випадок трапився в австралійському Мельбурні.

Спроба викрадення старовинного боліда Brabham BT21 зазнала невдачі, оскільки зловмисники не впоралися з коробкою передач.

Про це повідомляє сайт CarExpert.



Brabham BT21 1966 викрали прямо з гаража будинку. Колекційну машину підготували до гонок ретроавто, тому вона була обслужена та заправлена. Викрадачі змогли завести старовинний болід і навіть виїхати на ньому надвір.

Однак далеко виїхати злодіям не вдалося. Вони не впоралися з коробкою передач боліда. Справа в тому, що 5-ступінчаста механічна КПП Brabham BT21 несинхронізована, і передачі переключаються важко, а педаль зчеплення дуже важка.

Викрадач на боліді постійно глухнув, після чого Brabham BT21 доводилося знову заводити, а в гоночних авто це дуже складна процедура. Зрештою раритетну машину кинули буквально за кілька кварталів від гаража.

Читайте також: Geely показали стильний електрокар із автопілотом

Нині викрадачів шукає поліція. Власник Brabham BT21 повідомив, що злодії не знали всіх нюансів експлуатації гоночних авто.

Brabham BT21 — болід "Формули-3" з 1,0-літровим 125-сильним двигуном. Усього випустили 110 таких авто, але до наших днів їх збереглося лише шість.
03-16-2023, 21:43  
Джерело: focus.ua
Переглядів: 77   
Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватись або зайти на сайт під своїм ім'ям.
Додати коментар
Ваше Имя:
Ваш E-Mail:
Код:           Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введите код: