Регистрация    Войти
Вхід
Автопортал avtodream.org » Всі новини » Автосвіт » В мережі показали рідкісний та маловідомий "Запорожець" із правим кермом
Автосвіт / Фото

В мережі показали рідкісний та маловідомий "Запорожець" із правим кермом

В мережі показали рідкісний та маловідомий "Запорожець" із правим кермом
Опубліковано фото дуже рідкісного ЗАЗ-965С.

У цього горбатого "Запорожця" кермо розташоване праворуч.

Про авто розповіли на сайті Hyser.



З'ясувалося, що ЗАЗ-965С — це не версія для Великобританії, Індії чи інших країн із лівостороннім рухом. Автомобіль створювався для СРСР і не постачався до інших країн (хоча експортні варіанти звичайного ЗАЗ-965 існували).

Незвичайний "Запорожець" створили спеціально для розвезення пошти, а літера "С" у його назві означає "Зв'язок". Розташування керма справа покликане полегшити роботу листоноші — йому простіше було виходити з авто на тротуар з важкою сумкою, адже не потрібно було обходити машину.

Візуально-поштовий ЗАЗ-965С відрізняється від стандартної моделі заглушками з написами "Зв'язок" на місці задніх вікон. У салоні на місці задніх сидінь облаштували відсік для перевезення листів та посилок. За власної маси 650 кг горбатий "Запорожець" міг перевозити до 150 кг вантажу.

Поштовий "Запорожець" випускали у 1962-1963 роках і загалом випустили близько 650 таких авто. Їх оснащували стандартним 887-кубовим двигуном на 27 к. с., який дозволяв розвивати 90 км/год.

Читайте також: Розкрито подробиці найдешевшого електрокара Audi

До наших днів не збереглося жодного ЗАЗ-965С, адже списані поштові авто утилізували.










03-24-2023, 01:06  
Джерело: focus.ua
Переглядів: 164   
Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватись або зайти на сайт під своїм ім'ям.
Додати коментар
Ваше Имя:
Ваш E-Mail:
Код:           Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введите код: