Регистрация    Войти
Вхід
Автопортал avtodream.org » Всі новини » Автосвіт » Стало відомо, коли моторну оливу потрібно замінювати раніше терміну
Всі новини / Автосвіт

Стало відомо, коли моторну оливу потрібно замінювати раніше терміну

Стало відомо, коли моторну оливу потрібно замінювати раніше терміну
Своєчасна заміна оливи завжди була однією з головних умов довгого та безпроблемного «життя» двигуна. Ідеальний варіант – це змінювати оливу не за терміном, а тоді, коли вона починає втрачати свої змащувальні властивості. Як визначити цей момент, читайте далі.

По-перше, потрібно скоротити інтервал заміни оливи у важких умовах експлуатації – тих, які вважаються екстремальними для силового агрегата.



Це можуть бути, наприклад, часті поїздки з важко навантаженим причепом, буксирування інших автомобілів, їзда у заторах та на короткі відстані, експлуатація у гірській місцевості тощо. Якщо ж орієнтуватися по пробігу, то стандартний інтервал заміни, що рекомендується більшістю автовиробників – раз на 15 000 кілометрів.

По-друге, потрібно враховувати мотогодини. У деяких автомобілях їх підраховує спеціальний лічильник (за бажання його можна встановити і додатково). Якщо брати до уваги цей показник, то олива втрачає свої властивості приблизно через 7500 км пробігу.

По-третє, на необхідність термінової заміни олії можуть вказувати її рівень та колір. Так, якщо протягом кількох тисяч кілометрів рівень рідини залишався на тому самому рівні, а потім різко почав знижуватися – потрібно її замінити.

Читайте також: Розкрито подробиці найдешевшого електрокара Audi

Що стосується забарвлення оливи, то при деяких поломках двигуна вона може змішуватися з пальним та антифризом. У таких випадках автовласнику необхідно терміново усунути несправність у моторі та замінити оливу.


03-28-2023, 09:23  
Джерело: mmr.net.ua
Переглядів: 472   
script.charset = 'utf-8'; script.dataset.idn = idn; tag.parentNode.insertBefore(script, tag); })();
Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватись або зайти на сайт під своїм ім'ям.
Додати коментар
Ваше Имя:
Ваш E-Mail:
Код:           Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введите код: