Регистрация    Войти
Вхід
Автопортал avtodream.org » Всі новини » Автосвіт » Stellantis тестує е-пальне для декарбонізації автопарку
Всі новини / Автосвіт

Stellantis тестує е-пальне для декарбонізації автопарку

Stellantis випробовує синтетичне е-паливо, виготовлене з відновлюваної енергії, на 28 типах своїх двигунів внутрішнього згоряння.

Цей крок, за словами компанії, може допомогти декарбонізувати існуючий європейський автопарк.



Оголошення з’явилося лише через кілька тижнів після того, як Європейський Союз відкрив законний шлях до поступової відмови від повної заборони на автомобілі із двигунами внутрішнього згоряння з 2035 року, що дозволить залишити в продажу моделі з ДВЗ, але лише на е-паливі.

Виняток, відстоюваний Німеччиною, одні вітали як збереження технологічної свободи, але інші відзначають низьку доступність і високу вартість е-пального, що може стати небезпечною лазівкою для потенційно забруднюючих ДВЗ.

Stellantis, власник таких брендів, як Fiat, Peugeot, Opel і Jeep, заявив у своїй заяві, що тестує все, від викидів вихлопної труби до потужності двигуна та розрідження мастила в автомобілях стандарту Євро-6, випущених з 2014 року до 2029 року.

Рішення, які випробовуються, можуть бути застосовані до 28 мільйонів автомобілів Stellantis із потенційним скороченням викидів CO2 у Європі на 400 мільйонів тонн з 2025 по 2050 рік, заявив автовиробник у четвер.

«Широке впровадження е-пального (eFuel) запропонує клієнтам з існуючими автомобілями з двигунами внутрішнього згоряння простий і доступний варіант декарбонізації своїх транспортних засобів».

Stellantis підтвердила, що до 2030 року всі її нові автомобілі, що продаються в Європі, будуть електричними.

Генеральний директор Карлос Таварес заявив минулого місяця, що голосування за е-паливо не змінило стратегію електрифікації автовиробника, але показало, що не всі погоджуються з «догматичним підходом».

«Промисловість повинна буде продемонструвати, що це вуглецево-нейтральне рішення», – сказав він.

Читайте також: Китайці створили нову версію для седана Chery Arrizo 8

Європейська комісія має до осені підготувати пропозицію стосовно того, як забезпечити роботу транспортних засобів із ДВЗ, вироблених з 2035 року, лише на електронному паливі. Очікується, що до процесу залучать представників промисловості.
04-25-2023, 07:24  
Джерело: motorcar.com.ua
Переглядів: 209   
Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватись або зайти на сайт під своїм ім'ям.
Додати коментар
Ваше Имя:
Ваш E-Mail:
Код:           Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введите код: