Регистрация    Войти
Вхід
Автопортал avtodream.org » Всі новини » Автосвіт » В США презентували водневу вантажівку Hyundai Xcient Fuel Cell із запасом ходу 720 км
Всі новини / Автосвіт

В США презентували водневу вантажівку Hyundai Xcient Fuel Cell із запасом ходу 720 км

Hyundai Motor представила новий електричний тягач Xcient Fuel Cell для північноамериканського ринку.

Презентація вантажівки на водневих паливних елементах відбулася на виставці Advanced Clean Transportation (ACT) Expo (Передового чистого транспорту) в Анахаймі, Каліфорнія. Шоу відбувається 2-4 травня у конференц-центрі Анахайма.



Масове виробництво Hyundai Xcient Fuel Cell розпочалося 2020 року. Наразі тягач представлений у п’яти країнах: Швейцарії, Німеччині, Ізраїлі, Південній Кореї та Новій Зеландії. За даними компанії, на сьогоднішній день тягачі успішно проїхали понад 6,4 млн. км. Це єдина електрична вантажівка на водневих паливних елементах для важких умов експлуатації.

На ACT компанія привезла Xcient Fuel Cell 6х4, укомплектований двома водневими паливними елементами потужністю 90 кВт кожен та електродвигуном на 476 к.с. Повна маса вантажівки складає 37 195 кг. Запас ходу при повному завантаженні – понад 720 км.

Разом із тягачем компанія демонструє свою систему водневих паливних елементів. Hyundai Motor – піонер у галузі водневих паливних елементів і вже довела їх ефективність та довговічність у реальних умовах. Загалом, компанія займається водневими технологіями понад 20 років. Ці технології використовуються для широкого спектру мобільних додатків, включаючи комерційні автомобілі, морські судна та летальні апарати. Також компанія розвиває власну водневу екосистему, від виробництва водню до його зберігання, транспортування та доставки.

Читайте також: Для водіїв в Україні сьогодні скасовується одне з обмежень

Наразі Hyundai працює над розгортанням водневого парку у США. Протягом кількох років компанія створює на території країни спеціальну інфраструктуру для заряджання та технічного обслуговування водневих вантажівок.
05-8-2023, 09:27  
Джерело: newsyou.info
Переглядів: 280   
Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватись або зайти на сайт під своїм ім'ям.
Додати коментар
Ваше Имя:
Ваш E-Mail:
Код:           Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введите код: