Регистрация    Войти
Вхід
Автопортал avtodream.org » Всі новини » Автосвіт » Volvo оголосила, що відкладає запуск виробництва електричного кросовера EX90
Всі новини / Автосвіт

Volvo оголосила, що відкладає запуск виробництва електричного кросовера EX90

Volvo оголосила, що відкладає запуск виробництва електричного кросовера EX90
Очікувалося, що електричний кросовер EX90 з’явиться в автосалонах на початку 2024 року, але тепер стало відомо, що виробництво почнеться тільки в першій половині року.

Volvo оголосила, що відкладає запуск масового виробництва свого флагманського електричного позашляховика наступного покоління. Пов’язано це з необхідністю подальшого «тестування та розробки програмного забезпечення».



Очікувалося, що Volvo EX90, семимісний сімейний автомобіль із запасом ходу 482 км та стартовою ціною менше 80 000 доларів, буде запущений у виробництво наприкінці 2023 року і з’явиться у салонах на початку 2024 року. Тепер виробництво запустять тільки в першій половині 2024 року, йдеться в заяві шведського автовиробника:

«Ми розуміємо, що попит на Volvo EX90 залишається високим, і тому для забезпечення якісного впровадження автомобіля та отримання максимальної вигоди для клієнтів Volvo Cars нам потрібен додатковий час на розробку та тестування програмного забезпечення, внаслідок чого заплановані строки запуску виробництва будуть відкориговані».

Коли електрокар був вперше представлений наприкінці 2022 року, EX90 виділявся як один з найпоширеніших щодо софту автомобілів з будь-коли створених. Це було очевидно щодо постачальників, яких Volvo вибрала для створення програмно-апаратного комплексу автомобіля, включаючи NVIDIA, Luminar та Qualcomm, серед інших. Однак тепер, коли EX90 затримується через вимоги до програмного забезпечення, деякі з цих партнерів почали заперечувати свою причетність до рішення. Luminar, наприклад, виступив із заявою, в якій зазначалося, що тимчасове зрушення «не пов’язане з Luminar».

Читайте також: Invicta Electric представила компактний міський електромобіль Pony

Це не перший випадок в історії Volvo, коли проблеми із програмним забезпеченням порушують графік виробництва автомобілів. Перше постачання електромобіля Volvo XC40 Recharge було затримано в портах США на початку 2021 року, оскільки компанії необхідно було відправити важливе оновлення програмного забезпечення, перш ніж випустити її для клієнтів і дилерів.

05-17-2023, 04:14  
Джерело: autotema.org.ua
Переглядів: 245   
Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватись або зайти на сайт під своїм ім'ям.
Додати коментар
Ваше Имя:
Ваш E-Mail:
Код:           Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введите код: