Регистрация    Войти
Вхід
Автопортал avtodream.org » Всі новини » Автосвіт » Уругвай інвестує 10 мільйонів долврів у зелений водень
Всі новини / Автосвіт

Уругвай інвестує 10 мільйонів долврів у зелений водень

Уругвай інвестує 10 мільйонів долврів у зелений водень
Італійська автомобільна компанія (назва не згадується) та уругвайська компанія Saceem будуватимуть завод з виробництва екологічно чистого водню вартістю 43,5 млн. доларів.

Проєкт отримає фінансування у розмірі 10 млн. доларів від уряду Уругваю.



Міністерство промисловості, енергетики та гірничодобувної промисловості Уругваю (MIEM) заявило, що фінансування через свій Фонд сектора зеленого водню буде надано протягом 10 років.

Проєкт, який отримав назву H24U, спочатку буде спрямований на забезпечення великовантажного транспорту зеленим воднем, сектор, на який припадає близько 28% енергоспоживання американської країни, згідно з Національним енергетичним балансом на 2021 рік.

Втім пізніше МІЕМ заявив, що проєкт може закачувати зелений водень у існуючу газову мережу в місті Пайсанду — пілотна ініціатива, яка, за його словами, стане першою, яка дозволяє оцінити декарбонізацію більш масштабних газових мереж.

У МІЕМ сподіваються, що проєкт сприятиме розвитку нормативно-правової бази та знань у галузі виробництва зеленого водню, які потім масштабуватимуться на інші види діяльності на національному рівні.

У 2021 році МІЕМ розкрив деталі своєї ініціативи H2U, спрямованої на розробку пілотного проєкту зеленого водню в країні. У тому ж році державна ANCAP повідомила, що вивчає можливість виробництва зеленого водню на вітряних морських електростанціях.

У звіті Міжнародного енергетичного агентства (МЕА) за 2021 рік наголошується на потенціалі Латинської Америки для виробництва низьковуглецевого водню.

Читайте також: Hyundai привезла до Європи водневе авто

МЕА заявило, що через високий потенціал регіону у галузі вітрової енергетики можна виробляти водень для збільшення експорту регіону.
05-26-2023, 13:32  
Джерело: autotema.org.ua
Переглядів: 41   
Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватись або зайти на сайт під своїм ім'ям.
Додати коментар
Ваше Имя:
Ваш E-Mail:
Код:           Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введите код: