Регистрация    Войти
Вхід
Автопортал avtodream.org » Всі новини » Автосвіт » В Україні може виникнути дефіцит автогазу
Всі новини / Автосвіт

В Україні може виникнути дефіцит автогазу

В Україні може виникнути дефіцит автогазу
Комітет з енергетики та житлово-комунальних послуг Верховної Ради України звернувся до Сейму та Сенату Польщі з проханням заборонити імпорт російського рідкого нафтового газу (LPG) до Польщі та подальшого транзиту в Україну.

Цю інформацію оприлюднив Максим Хлапук, народний депутат від партії “Голос”, на своїй сторінці у соціальній мережі Facebook.



Хлапук пояснив, що російський автогаз наразі не потрапляє під санкції Європейського Союзу і має практично безперешкодний доступ до європейського ринку.

“З травня 2023 року Україна вже обмежила імпорт російського палива, включаючи так званий ресурс “невизначеного походження”, але фактично він є російським. Однак, російський рідкий нафтовий газ продовжує в’їжджати до нас у вигляді суміші (бленду) з іншими ресурсами, яка отримує сертифікат Euro1 і на папері втрачає своє російське походження”, – написав він.

На його думку, спільна робота на рівні парламентів та митних органів України та Польщі може допомогти змінити ситуацію та обмежити доступ російського газу до наших ринків.

Читайте також: Витрати пального можна і потрібно зменшити: хитрощі, про які слід знати

Раніше прес-секретар уряду Польщі Петро Мюллер заявив, що Польща припинить імпорт російського рідкого нафтового газу лише разом з усіма країнами Європейського Союзу.


06-2-2023, 05:09  
Джерело: mashyna.com.ua
Переглядів: 354   
Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватись або зайти на сайт під своїм ім'ям.
Додати коментар
Ваше Имя:
Ваш E-Mail:
Код:           Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введите код: