Регистрация    Войти
Вхід
Автопортал avtodream.org » Всі новини » Автосвіт » В Україні можуть відмінити підвищення податків на пальне
Всі новини / Автосвіт

В Україні можуть відмінити підвищення податків на пальне

В Україні можуть відмінити підвищення податків на пальне
На офіційному веб-сайті Президента України з’явилася петиція, яка вимагає скасування запланованого на 1 липня 2023 року підвищення ПДВ на пальне з 7% до 20%, а також акцизів на нього на період воєнного стану.

Автор петиції стверджує, що підвищення податків призведе до значного зростання цін на паливо, зокрема на бензин А95 (+12 гривень за літр), дизель (+8 гривень за літр) та газ (+3 гривні за літр). Внаслідок цього, ціни на продукти харчування можуть збільшитися на 15-30%.



Крім того, в петиції зазначається, що може зрости і нелегальний тіньовий ринок нафтопродуктів на 20-30%.

Автор звертається до Президента з проханням подати до Верховної Ради України невідкладний законопроект про збереження ставки ПДВ на рівні 7% та існуючих акцизів на паливо на період воєнного стану на всій території України.

Наразі петицію підтримали 1011 осіб, хоча для її розгляду потрібно набрати 25000 голосів. Термін збору підписів залишився 91 день.

Читайте також: Витрати пального можна і потрібно зменшити: хитрощі, про які слід знати

Зазначимо, що з 1 липня 2023 року заплановане підвищення податків на паливо до рівня, який існував до війни – ПДВ зросте з 7% до 20%. Це означає, що бензин подорожчає на 10-11 гривень за літр, дизель – на 8 гривень за літр, а скраплений газ здорожчає на 3 гривні.
06-2-2023, 12:41  
Джерело: mashyna.com.ua
Переглядів: 114   
Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватись або зайти на сайт під своїм ім'ям.
Додати коментар
Ваше Имя:
Ваш E-Mail:
Код:           Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введите код: