Регистрация    Войти
Вхід
Автопортал avtodream.org » Всі новини » Автосвіт » "HIMARS у мініатюрі": в Україні створили РСЗВ на базі УАЗ "Буханки" (ФОТО)
Автосвіт / Фото

"HIMARS у мініатюрі": в Україні створили РСЗВ на базі УАЗ "Буханки" (ФОТО)

РСЗВ на шасі УАЗ "Буханки" вирізняється мобільністю і розгортається всього за кілька хвилин.

За влучність її прозвали Smart HIMARS.

На озброєння захисників України надійшла незвичайна легка РСЗВ. Її змонтували на УАЗ-3909, також відомий, як "Буханка". Про цікавий проєкт розповіли на сторінці 53-ї окремої механізованої бригади імені князя Володимира Мономаха.



Українські майстри вирішили створити високомобільну РСЗВ, яка зможе ефективно завдавати ударів і водночас залишатиметься непомітною для засобів контрбатарейної боротьби противника.

Мікроавтобус УАЗ "Буханка" подовжили і зрізали його задню частину. Ззаду з'явилася пускова установка з трьома направляючими від знищених російських РСЗВ. Приціл і систему наведення створили своїми силами.

Мобільна саморобна РСЗВ на базі "Буханки" маневрена, має хорошу прохідність і набагато тихіша за звичні "Гради" на шасі вантажівок ЗІЛ або "Урал".

Читайте також: УАЗ-3909 отримає лімітовану "розкішну" версію

До того ж, вона дуже проста у використанні і розгорнути її до бою можна буквально за лічені хвилини. А за точність установку прозвали Smart HIMARS.
08-15-2023, 10:25  
Джерело: focus.ua
Переглядів: 143   
Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватись або зайти на сайт під своїм ім'ям.
Додати коментар
Ваше Имя:
Ваш E-Mail:
Код:           Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введите код: