Регистрация    Войти
Вхід
Автопортал avtodream.org » Всі новини » Автосвіт » Як автомобіль сузір'я Тельця став одним із найпопулярніших у США (ФОТО)
Автосвіт / Фото

Як автомобіль сузір'я Тельця став одним із найпопулярніших у США (ФОТО)

Як автомобіль сузір'я Тельця став одним із найпопулярніших у США (ФОТО)
26 грудня 1985 року, компанія Ford розгорнула виробництво своєї знаменитої моделі Taurus. Ця машина, що отримала ім’я від латинської назви сузір’я Тельця, зайняла важливе місце на автомобільному небосхилі США.

Світова прем’єра відбулася ще у лютому того ж року на автосалоні у Лос-Анджелесі.



Цікаво, що одночасно з нею була показана і багато в чому подібна до неї модель Mercury Sable, теж дітище Ford.

Автомобіль Ford Taurus фактично зробив своєрідну революцію в історії «фордівської» продукції.
Він став першою моделлю, що виникла в результаті впровадження принципово нового, вищого рівня якості виробів компанії.

Не менш важливим є те, що машина отримала новаторський, оригінальний дизайн. Її кузов мав округліші форми, ніж у більшості американських моделей того часу.

А носова частина на відміну від них була гладкою, без традиційної решітки радіатора.
Все це знижувало аеродинамічний опір і, природно, сприяло економічності автомобіля, що стало однією з причин успіху моделі на ринку.

Mercury Sable

Треба сказати, що це призвело до того, що компанії Chrysler і General Motors, натхненні успіхом «фордівської» моделі, теж взялися за аеродинамічні, більш досконалі автомобілі.
Цікаво, що інтер’єр автомобіля Taurus теж випередив свій час: він був надзвичайно зручним для користувача.
Зокрема, всі органи управління були впізнавані навпомацки, що дозволяло водієві користуватися ними, не відриваючи очей від дороги.

Опциональна, цифрова панель приладів.

За класифікацією, що діє в США, модель Ford Taurus першого покоління належала до категорії середньорозмірних автомобілів.
Машина мала п’яти-/шестимісний кузов типів седан або п’ятидверний універсал. При цьому пропонувалися різні варіанти за рівнем обробки, а також численні опції.

Двигун на автомобілі був розташований попереду поперечно. Привід, на відміну від багатьох машин Ford на той час, здійснювався не на задню, а на передню вісь.
Силових агрегатів було два на вибір. Чотирьохциліндровий мотор робочим об’ємом 2,5 л розвивав 90 к. с. та розганяв машину до 150 – 160 км/год.

А інший двигун, трилітровий V6 видавав на гора 140 к. с. і дозволяв досягти швидкості 175 – 185 км/год. Коробка передач була механічна 5-ступенева або автоматична.

Всі автомобілі Ford Taurus збирали на заводі у південній частині Чикаго. Потрібно сказати, що модель мала незмінно велику популярність.
Вже за перший модельний рік, тобто 1986-й, було реалізовано понад 200 тис. машин. А виробництво автомобіля завершилося 1991 року.

Читайте також: Що означають логотипи автомобільних марок

Загалом за весь час було продано понад 2 млн. Ford Taurus першого покоління.


12-27-2023, 21:29  
Джерело: autocentre.ua
Переглядів: 65   
Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватись або зайти на сайт під своїм ім'ям.
Додати коментар
Ваше Имя:
Ваш E-Mail:
Код:           Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введите код: