Регистрация    Войти
Вхід
Автопортал avtodream.org » Всі новини » Автосвіт » Alfa Romeo Milano перейменували в Junior: відома причина (ВІДЕО)
Автосвіт / Фото / Відео

Alfa Romeo Milano перейменували в Junior: відома причина (ВІДЕО)

Alfa Romeo Milano перейменували в Junior: відома причина (ВІДЕО)
Італійський уряд не захотів, щоб авто італійського бренду мав назву Milano. Причина ніби-то у тому, що машина буде вироблятися поза межами Італії.

За задумом менеджерів головного офісу Stellantis, перший автомобіль Alfa Romeo з назвою Milano мав символізувати належність марки до італійського бренду.



Виготовлений на заводі концерну Stellantis у польському місті Тихи, електромобіль так і назвали, організувавши в Мілані офіційну презентацію.

Однак, міністр промисловості Італії Адольфо Урсо розкритикував Stellantis за рішення надати автомобілю власну назву італійського міста:
якщо електромобіль виготовлений не в Італії, він відповідно до італійського законодавства не може носити назву, що звучить італійською.

"Автомобіль під назвою Milano не можна виробляти в Польщі. Це заборонено італійським законодавством.

Закон 2003 року забороняє продавати будь-які продукти з італійськими назвами, які не вироблені в Італії. Це може вводити споживачів в оману"
,

– наголосив Адольфо Урсо.

При цьому Урсо зазначає, що подібні правові норми щодо товарів промислової та продовольчої групи діють в інших країнах.

У Франції є аналогічні закони, які захищають її продукцію, наприклад забороняють називати ігристе вино «шампанським», якщо воно не походить із регіону Шампань у Франції.

Історія набула розголосу.

Пройшло всього кілька днів після презентації 10 квітня і миттєвої критики з боку італійського уряду, як автовиробник Alfa Romeo оголосив, що його нова модель, яка буде вироблятися в Тихи, буде називатися не Milano, як оголосили раніше, а Junior.
15 квітня керівник Alfa Romeo Жан-Філіп Імпарато сказав, що назва Milano відповідає всім законодавчим нормам, але враховуючи те, що "актуальні теми важливіші, ніж назва нового автомобіля, Alfa Romeo вирішує змінити назву на Junior, з метою сприяння атмосфері спокою та відпочинку".

Новий електромобіль базується на платформі Stellantis e-CMP, на якій працює Jeep Avenger.

Читайте також: Представлений кросовер Alfa Romeo Milano, він продемонстрував «нову мову дизайну» (ФОТО, ВІДЕО)

Акумуляторна батарея місткістю 54 кВт/год забезпечить запас ходу до 400 км, а в міському циклі — до 910 км.
04-18-2024, 02:32  
Джерело: auto.24tv.ua
Переглядів: 91   
Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватись або зайти на сайт під своїм ім'ям.
Додати коментар
Ваше Имя:
Ваш E-Mail:
Код:           Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введите код: