Регистрация    Войти
Вхід
Автопортал avtodream.org » Всі новини » Тест-драйв » Тест-драйв крос-хетчбека Citroen C4
Всі новини / Тест-драйв

Тест-драйв крос-хетчбека Citroen C4

Тест-драйв крос-хетчбека Citroen C4
Зовнішній вигляд Citroen C4 не позбавлений сміливого стилю, властивого сучасним французьким автомобілям.

Найвиразніший елемент – різко скошена задня частина даху, яка плавно перетікає у заднє скло, скрізь яке… майже нічого не видно. Звичайно, під час руху заднім ходом завжди можна використовувати датчики та камеру, але таке обмеження влаштує не всіх.

Оригінальні рішення зустрічаються й в салоні нового Citroen C4. Маємо на увазі не лише форму панелі приладів, кермо або візерунки на сидіннях, але й невелику 5,5-дюймову цифрову панель приладів, яка має занадто дрібні показники температури охолоджувальної рідини або тахометра. «Читати» їх незручно. Зате в багатих комплектаціях можна побачити head-up дисплей і ще багато сучасних діджитал-фішок, без яких розраховувати на успіх серед молоді не варто.

Звичайно, є можливість обирати матеріали та колір оздоблення сидінь, гратися з багатьма варіантами індивідуалізації зовнішності автомобіля.

Але нас тут і зараз більше цікавить функціональність нового Citroen C4. Передня частина салону зручна. Ймовірно, можна б було використати трохи довші подушки для сидінь, але це дрібниця, особливо з огляду на те, що ззаду через вузький дверний отвір та низьку похилу лінію даху дорослим людям некомфортно не тільки сідати, але й виходити.

Зате ми оцінили інтуїтивно зрозумілу роботу мультимедійної системи та факт використання класичної панелі кондиціонера або аналогового регулювання гучності. Нам також сподобалась двоярусна підлога багажника, але не дуже сподобався його об’єм: з одного боку, 380 літрів – це помірно для крос-хетча С-класу, з іншого – той самий Volkswagen T-Roc має багажник об’ємом 445 літрів.

Дизель під капотом нової моделі сьогодні поступово стає рідкістю, але французам подобаються дизельні двигуни, а їх агрегати мають досить хороші відгуки, коли справа стосується довговічності. Але тут треба мати поміркований підхід. По-перше, дизельний C4 коштує дорожче бензинового, по-друге, він не вразить вас своєю динамікою (0-100 км/год за 10,6 секунди), по-третє, не шокує й супернизькою витратою пального (5,6 л/100 км в міському циклі – хороший результат, але це на півтора літра більше, ніж заявлено у характеристиках).

Залишилися певні змішані почуття і щодо роботи автоматичної коробки передач. У звичайному режимі вона іноді губилася, тобто коли потрібне було швидке прискорення, вона на мить замислювалася, а потім відчутним ривком змінювала передачу. Були також ривки при наближенні до світлофора, коли сталося спонтанне пониження передачі. Ситуація покращилася в режимі Sport, хоча щоденна їзда в цьому режимі не має сенсу, тому що перемикання передач відбуваються на вищих обертах, що помітно збільшує витрату палива, а нам цього не потрібно, чи не так?



Наостанок ми залишили найкраще в цій машині – комфорт під час їзди. Підвіска з прогресивною гідравлічною системою поглинання коливань ідеально фільтрує нерівності дороги до рівня, недосяжного для конкурентів з класичною підвіскою. Це просто магія! Але вона, на жаль, недоступна для базового бензинового мотора 1.2 PureTech на 100 «конячок» з 6-ступеневою «механікою».

Читайте також: Tesla запускає свій новий автозавод в Німеччині

Новий Citroen C4 – типово французький автомобіль не тільки з точки зору комфорту, але й в плані оригінальності та сміливості рішень, які, на жаль, не завжди йдуть поруч з практичністю. Хоча ми впевнені, що багато користувачів Citroen C4 або не звернуть на це увагу, або просто закриють очі на недоліки. Найголовніше, що подорожувати на новому Citroen C4 дуже приємно, безпечно і цілком економічно, коли під капотом дизель. Хоча сама по собі покупка топової дизельної версії з «автоматом» не є найвигіднішою пропозицією на ринку.
10-13-2021, 09:28  
Джерело: avtomir.ua
Переглядів: 795   
Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватись або зайти на сайт під своїм ім'ям.
Додати коментар
Ваше Имя:
Ваш E-Mail:
Код:           Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введите код: