Регистрация    Войти
Вхід
Автопортал avtodream.org » Всі новини » Тест-драйв » Тест-драйв автомобіля Infiniti Q50
Всі новини / Тест-драйв

Тест-драйв автомобіля Infiniti Q50

Тест-драйв автомобіля Infiniti Q50
Infiniti Q50 – це задньо- або повнопривідний 4-дверний седан сегменту «D».

Його також можна описати як середньорозмірний седан преміум-класу. Він випускається на підприємстві Nissan Tochigi у Камінокава, Японія.

Цікаво, що на домашньому ринку Q50 відомий як Nissan Skyline, оскільки для японців цей бренд значить набагато більше, ніж Infiniti, який завжди був орієнтований виключно на експорт.

Сам Q50-й випускається вже не перший рік, проте за виключенням мультимедійної системи, він зберігає свіжість і сьогодні. Поклавши руку на серце, скажемо, що інформаційно-розважальний комплекс седану Infiniti з самого початку не витримував ніякої критики, тому його взагалі можна сприймати як Ахіллесову п’яту моделі та відразу абстрагуватися від цього у бік позитивних рис. А їх чимало, от побачите.

З точки зору стилістики седан Q50 можна вважати відмінним продуктом. Модель дебютувала у 2013 році, у 2017-му пережила фейсліфтинг. Проте наскільки вона сучасно виглядає навіть на початку 2020-х!

Імідж Q50 стійко асоціюється з маркою Інфініті. Тут поєднується агресивність і м’якість, різкість та розкіш. Подібного балансу не можна було би досягнути без класичної задньопривідної компоновки, де передній звис малий, а салон зміщено дозаду. Благородні пропорції лише підкреслюють хромовані елементи екстер’єру та красиві легкосплавні диски.

Салон преміального седану порадує високою якістю зборки і плюшевою атмосферою. Дизайн внутрішнього простору чудово поєднується з екстер’єром, тут панують благородство ліній і вивірена геометрія посадки. Втім, тут вже вік Q50 видає себе деякими моментами, як-от простий екранчик приладової панелі чи дещо вінтажна вже салонна фурнітура.

Що ж, наразі Infiniti Q50 випускається лише з одним двигуном. Мабуть, багато хто погодився би, що саме цей агрегат найкращий для японського преміального седану. Це 3.0-літрова V-подібна твін-турбо «шістка» Nissan зі змінним ступенем стиску, яка розвиває потужність 400 к.с. та 475 Нм крутного моменту.

Цей високотехнологічний бензиновий двигун також установлюється на найновіший спорткар Nissan Z, де він спряжений з 6-ступеневою механічною КПП або 9-діапазонним «автоматом» Mercedes-Benz. У випадку ж седану Infiniti, єдиною доступною трансмісією буде автоматична КПП на 7 швидкостей.

Читайте також: У Швейцарії розробляють електрокар, який працює на морській воді

Розгін до 100 км/год Q50 з цією зв’язкою здатен подолати за 5.1 с., а максимальна швидкість обмежена на позначці 250 км/год. Чому японці не зуміли навчити цього двигуна, так це економічності: заявлені витрати палива у змішаному циклі становлять 9.1 л / 100 км.

3.0-літрові бензинові Q50 зараз постачаються винятково на ринок Північної Америки. В інші країни експорт моделі завершився, у тому числі і Україну. Втім, до нас довший час завозили бензинові 2.0-літрові версії потужністю 211 к.с. Такі машини розганяються до «сотні» за 7.2 с., витрачають 6.5 л/100 км бензину і досягають максимальної швидкості у 245 км/год. Також на вживаному ринку чимало екземплярів з дизельними агрегатами 2.2 (170 к.с.) – це найповільніша версія, з прискоренням до 100 км/год за 8.9 с. та витратами пального на рівні 4.5 л/100 км у змішаному циклі. Обидва цих мотори, разом зі 7-ступеневою автоматичною КПП, є запозиченими агрегатами у Mercedes-Benz.



Infiniti Q50 в якості топових атмосферних двигунів був нагороджений 3.5-літровим двигуном Nissan серії VQ, як з гібридною установкою, так і без неї.

11-29-2022, 02:14  
Джерело: mmr.net.ua
Переглядів: 465   
script.charset = 'utf-8'; script.dataset.idn = idn; tag.parentNode.insertBefore(script, tag); })();
Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватись або зайти на сайт під своїм ім'ям.
Додати коментар
Ваше Имя:
Ваш E-Mail:
Код:           Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введите код: