Регистрация    Войти
Вхід
Автопортал avtodream.org » Всі новини » Автосвіт » В Європі запрацює перший завод з перероблення акумуляторів для електромобілів
Всі новини / Автосвіт

В Європі запрацює перший завод з перероблення акумуляторів для електромобілів

В Європі запрацює перший завод з перероблення акумуляторів для електромобілів
У місті Кубільос-дель-Сіл в Леоні розміститься перший завод з перероблення відходів такого роду на Піренейському півострові, об’єкт, який просувається Urbaser і Endesa.

Початок його діяльності очікується у 2023 році.

Одним зі слабких місць електромобіля з точки зору стійкості є обробка батарей, оскільки вони містять високо забруднюючі елементи та повинні бути перероблені, щоб звести до мінімуму вплив технології, яка була зазначена як майбутнє сталої мобільності.

На цей момент в Іспанії немає спеціального заводу з перероблення акумуляторів електромобілів, але це зміниться через кілька місяців, оскільки Endesa і Urbaser оголосили про початок проєкту з його створення. Завод планують відкрити у 2023 році, хоча процес зберігання батарей почнеться заздалегідь, і очікується, що він буде переробляти 8000 тонн електричних батарей на рік в Іспанії та Португалії.

“Кругова складова цього альянсу полягає у власній діяльності: повторному використанні та відновленні”, йдеться в заяві. «На нових об’єктах Cubillos del Sil ті батареї, які підтримують цю операцію, будуть адаптовані для повторного використання.

Решта буде електрично розряджена, розібрана і піддана процесу поділу і дроблення, який дозволить переробляти присутні матеріали, такі як пластмаси, алюміній і мідь, а також «чорну масу», яка становить частку, багату стратегічними металами, що мають велику цінність в Європі, такі як кобальт і нікель, які мають важливе значення для виробництва нових батарей”.

“Ці ініціативи складають близько 160 нових робочих місць та інвестиції, які перевищують 260 мільйонів євро”.



В цей час акумулятор електромобіля має термін експлуатації приблизно 10 років, тому необхідно мати план утилізації на піку великого попиту, який автомобільний сектор очікує на найближчі роки в результаті екологічної політики, що просувається урядами та адміністраціями (не дарма, ціна на літій різко зросла в результаті цієї потреби).

Проте є ще кілька об’єктів, присвячених цьому завданню, і технологія перероблення також має пройти довгий шлях, щоб вважатися проблемою, подоланою електромобілем.

Читайте також: Експерт назвав найкращий час для заміни літньої гуми на зимову

Зараз такі методи, як пірометалургія, гідрометалургія і розбирання дозволяють відновити значну кількість компонентів, але в цьому відношенні все ще є місце для поліпшення.

10-18-2021, 11:56  
Джерело: auto-portal.com.ua
Переглядів: 365   
Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватись або зайти на сайт під своїм ім'ям.
Додати коментар
Ваше Имя:
Ваш E-Mail:
Код:           Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введите код: