Регистрация    Войти
Вхід
Автопортал avtodream.org » Всі новини » Автосвіт » Нові електропікапи на вторинному ринку США перепродують за подвійною ціною
Всі новини / Автосвіт

Нові електропікапи на вторинному ринку США перепродують за подвійною ціною

Нові електропікапи на вторинному ринку США перепродують за подвійною ціною
Дуже популярний у США вид транспорту – пікапи, що дружно переходять на електротягу, і виробники в один голос заявляють, що при нинішніх обсягах випуску задовольняти попит доведеться до кінця 2024 року.

Цим охоче користуються спекулянти, які на аукціонах вже пропонують нові екземпляри електричних пікапів із націнкою понад $100 000.

Ситуацію спробував вивчити сайт Electrek, пам’ятаючи про нещодавню заяву GM про отримання компанією попередніх заявок на постачання 65 тисяч електричних пікапів та позашляховиків Hummer EV. Минулого кварталу компанія змогла поставити клієнтам лише 99 пікапів, а четвертий квартал взагалі символізувався реалізацією першого екземпляра за $2,5 млн, але отримані від реалізації першої машини кошти виробник направив на благодійні потреби.

Жадібні до наживи щасливчики з-поміж перших одержувачів Hummer EV вже готові розлучитися з новими електромобілями, якщо ціна їх стимулюватиме зробити це. Джерело розповідає про підтверджений випадок реалізації такої машини на аукціоні за $275 000. Це більш ніж удвічі більше, ніж рекомендована роздрібна ціна. Втім, охочим заощадити треба було або вставати в чергу наперед, або запасатися терпінням до 2024 року.



Ситуація з постачанням пікапів та позашляховиків Rivian відрізняється лише тим, що рахунок поставленим машинам уже пішов на сотні, фактично переваливши за першу тисячу. На аукціонах свіжі екземпляри Rivian R1T дебютної серії пропонуються за ціною вдвічі вищою за рекомендовану, від $130 до $149 тисяч. Втім, ці пропозиції поки що не конвертувалися у реальні угоди. Ситуація посилюється тим, що з першого березня Rivian підняла ціни для нових клієнтів на 15-17%, а тому машини нових партій все одно виявляться дорожчими за ті, що були отримані в лютому і раніше.

Ford теж приступає до постачання своїх електричних пікапів F-150 Lightning, і станом на грудень компанія мала більш ніж 200 тисяч замовлень.

Читайте також: Aston Martin перейменує середньомоторний Vanquish до прем’єри

Перекупники неминуче скористаються дефіцитом пропозиції за цією моделлю. Не можна виключати, що на квітневому заході в Техасі керівництво Tesla розповість нові дані про свої плани щодо електричних пікапів Cybertruck, які компанія точно не збирається ставити на конвеєр підприємства, що відкривається, до кінця поточного року.


04-7-2022, 06:16  
Джерело: ampercar.com
Переглядів: 445   
Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватись або зайти на сайт під своїм ім'ям.
Додати коментар
Ваше Имя:
Ваш E-Mail:
Код:           Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введите код: