Регистрация    Войти
Вхід
Автопортал avtodream.org » Всі новини » Автосвіт » Apple запатентувала алкозамок для свого першого автомобіля
Всі новини / Автосвіт

Apple запатентувала алкозамок для свого першого автомобіля

Вперше про алкотестер від Apple заговорили ще у лютому минулого року.

Тоді повідомлялося, що IT-гігант працює над новою функцією, яка буде впроваджена до програми Car Keys для iPhone та Apple Watch.

Тепер портал Patently Apple з’ясував, що компанія запатентувала новий інтерфейс Car Key, доповнений алкозамком.

Очевидно, система працюватиме так: перед запуском двигуна додаток зажадає від водія пройти перевірку, саме біометричну ідентифікацію і тест на наявність алкоголю у крові.



Іншими словами, йдеться про алкозамку, який не дасть запустити двигун без перевірки водія на тверезість. Це може стати ефективним заходом у боротьбі з нетверезим водінням — це актуальна проблема для США, де щогодини з вини п’яного водія гине щонайменше одна людина.

На патентних зображеннях наведено кілька варіантів розблокування ключа. В одному випадку власнику смартфона пропонується пройти стандартну перевірку на вміст пари алкоголю в повітрі, а в другому — вирішити завдання, щоб перевірити ясність розуму і реакцію. Тільки після цього обмеження на керування транспортним засобом буде знято.

Поки що на iPhone та Apple Watch такої функції немає, і те, що Apple запатентувала технологію, ще не означає, що вона буде впроваджена в найближчому майбутньому.

Читайте також: Світовий банк закликає до повної заборони автомобілів із ДВЗ у зв’язку з екологією

Втім, термін появи самого автомобіля від Apple теж поки не визначено і техногігант досі не дає жодної офіційної інформації про проєкт.

05-7-2022, 22:39  
Джерело: nnews.com.ua
Переглядів: 343   
Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватись або зайти на сайт під своїм ім'ям.
Додати коментар
Ваше Имя:
Ваш E-Mail:
Код:           Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введите код: