Регистрация    Войти
Вхід
Автопортал avtodream.org » Всі новини » Автосвіт » Реставратори повернули до життя унікальний восьмиколісний Volkswagen
Всі новини / Автосвіт

Реставратори повернули до життя унікальний восьмиколісний Volkswagen

Рідкісний Volkswagen Half-Track Fox отримав друге життя.

Оригінальний восьмиколісний всюдихід відреставрували у підрозділі Volkswagen Classic Vehicles. Про це повідомляє пресслужба німецької марки.

Транспортний засіб справді дуже незвичайний. Його створив у 1962 році механік Volkswagen із Відня Курт Кетцнер. Він вирішив перетворити культовий мікроавтобус хіпі Volkswagen T1 на позашляховик для зимових Альп.

Volkswagen T1 став восьмиколісним, причому на двох задніх осях з'явилися гусениці. Для цього там встановили менші 13-дюймові шини тоді, як передні колеса взули у 14-дюймову позашляхову гуму. Всередині з'явилися лавки та розкладний стіл.



Також з'явився диференціал, що блокується самостійно. Примітно, що двигун усюдихода залишився стандартним і не надто потужним. 1,2-літрова опозитна четвірка розвивала лише 34 к. с., тому Volkswagen Half-Track Fox розганявся лише до 35 км/год.

Свою назву Half-Track Fox ("напівгусенична лисиця") Volkswagen отримав за яскраво-оранжеве забарвлення. Всього Курт Кетцнер зумів зібрати два таких всюдиходи, а третій екземпляр так і залишився незавершеним. Саме цей Volkswagen Half-Track Fox у 1990 році потрапив до музею Porsche, а у 2018 році його викупив концерн Volkswagen і віддав на реставрацію до підрозділу Classic Vehicles.

Читайте також: В Україні спростили процедуру встановлення на облік продавців транспортних засобів

Відновлений Half-Track Fox вже випробували в Альпах. Тест-пілоти Volkswagen зазначили, що він хоч і повільний, але має чудову прохідність на снігу.
05-27-2022, 20:41  
Джерело: focus.ua
Переглядів: 830   
Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватись або зайти на сайт під своїм ім'ям.
Додати коментар
Ваше Имя:
Ваш E-Mail:
Код:           Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введите код: