Регистрация    Войти
Вхід
Автопортал avtodream.org » Всі новини » Автосвіт » Nissan Leaf нового покоління «став» кросовером
Всі новини / Автосвіт

Nissan Leaf нового покоління «став» кросовером

Наступне покоління Nissan Leaf набуває нові форми й відповідно до оприлюднених патентних фото може стати кросовером.

Минулого року Nissan представив одразу чотири концепти електромобілів, серед яких один отримав назву Chill-Out.

Поділяючи архітектуру CMF-EV та двомоторну систему повного приводу з майбутнім позашляховиком Nissan Ariya, цей кросовер поки найбільше просунувся до реалізації.



Видання Motortrend знайшло докази, що концепт Chill-Out готується до запуску в виробництво, про що свідчать патентні зображення, опубліковані в європейській патентній базі даних за травень.

Вже неодноразово припускалось, що наступником для Leaf стане компактний кросовер із невеликим кліренсом й новинка зможе отримати нові технології та зробити справжню революцію «Ліфа».

Наступне покоління Nissan Leaf, ймовірно, також може піти шляхом розвитку хетчбеку Bolt, який виріс у кросовер Bolt EUV.

Запатентований Chill-Out вже має подібність до деяких конкурентів: Hyundai Ioniq 5, Kia EV6 і Ford Mustang Mach-E. Це все компактні та середньорозмірні електричні кросовери з яскравим дизайном.

Автомобіль на патентних зображеннях, безумовно, теж яскравий: він поділяє стрімку лінію даху з концептом Chill-Out, має гострий «ніс» та оригінальний дизайн задньої частини. Великі колеса концепту замінені тут більш звичайними, хоча шини все низькопрофільні, як у шоу-кара.

Проте є й деякі відмінності: запатентована конструкція має трохи довшу задню частину (більше заднього звису за задніми колесами) і квадратний капот. Прохолодні задні ліхтарі виглядають як світлодіодні й нагадують дизайном аналогічні у нового спортивного автомобіля Z, що говорить про правдоподібність підготовки моделі до виробництва.

На жаль, патент не говорить нічого про інтер’єр автомобіля, який на концепті був фактично без керма. Звісно, новинка матиме й кермо, й педалі, й відносно нормальну приладову панель.

Ближче до реалізації концепт Chill-Out отримає ще більше від кросовера Nissan Ariya, у якого можуть запозичити передній й повний привід, не кажучи вже про більший діапазон пробігу та потужності, ніж надає поточний Leaf (до 363 км і 214 к.с.).

Читайте також: Cadillac представив проєкт гіперкара

Хоча шоу-кар мав твердотільну батарею, проте навряд чи Nissan встигне підготувати нову акумуляторну технологію до старту виробництва нового покоління Leaf. Автомобільний альянс Renault-Nissan-Mitsubishi планує почати виробництво твердотільних акумуляторів лише у 2028 році.
06-19-2022, 20:33  
Джерело: motorcar.com.ua
Переглядів: 1 178   
Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватись або зайти на сайт під своїм ім'ям.
Додати коментар
Ваше Имя:
Ваш E-Mail:
Код:           Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введите код: