Регистрация    Войти
Вхід
Автопортал avtodream.org » Всі новини » Автосвіт » В Україні засвітився рідкісний кабріолет Opel (ВІДЕО)
Автосвіт / Відео

В Україні засвітився рідкісний кабріолет Opel (ВІДЕО)

В Україні засвітився рідкісний кабріолет Opel (ВІДЕО)
Великий інтерес відвідувачів технічного фестивалю OldCarLand 2021 викликав автомобіль Opel Super 6 випуску 1937 року в дуже рідкісній версії, вперше показаній в Україні.

Він був представлений із дводверним кузовом кабріолет від відомого німецького ательє Glaser.

На фестивалі машина була удостоєна дипломом і кубком “за старанність у реставрації”, оскільки власник Ігор Гусарєв доводив її до розуму ні багато ні мало 15 років.

Показаний автомобіль відрізняється від стандартного седана дещо подовженим капотом, формою крил і головне – сильно витягнутою і похилою задньою частиною з містким багажником. Звертає на себе увагу і новий комфортабельний інтер’єр зі шкіряними сидіннями і оригінальним щитком приладів.

Автомобілі Opel Super 6 з’явилися у виробничій програмі фірми в 1937 році. Вони різко відрізнялися від попередника — Opel 2.0 Litre тим, що мали не дволітровий 4-циліндровий мотор потужністю всього 35 к. с., а абсолютно новий, 6-циліндровий агрегат в 2,5 л і 55 к.с.

Потрібно сказати, що цей вдалий мотор у 1938 році перекочував на наступну відому модель фірми — Opel Kapitan і залишався на виробництві до середини 50-х. Загалом у 1937 – 38 рр. було випущено 46 453 автомобілі Opel Super 6 всіх модифікацій.

І ще про один раритетний автомобіль, представлений OldCarLand 2021. Це була найбільша легкова модель відомої німецької компанії Hanomag — під назвою Sturm, випуск якої розпочався в 1934 році.

Вона мала 6-циліндровий верхньоклапанний двигун робочим об’ємом 2,3 л і потужністю 55 к.с. На базі цього автомобіля імениті кузовні ательє Habmuller і Glaser випускали елегантні кабріолети. Цікаво, що в роки Другої світової війни надійні автомобілі Hanomag Sturm використовувалися у вермахті в ролі командирських.



Читайте також: Розпочалися випробування автобуса Coach Euro Test

На фестивалі OldCarLand 2021 був представлений Hanomag Sturm пізнього випуску — 1939 року, з 4-дверним кузовом типу седан. Двигун, щоправда, був вже нерідним, однак ця рідкісна у нас машина, показана на такому заході вперше, представляє великий інтерес для любителів історії автомобіля.
09-21-2021, 17:38  
Джерело: autocentre.ua
Переглядів: 344   
Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватись або зайти на сайт під своїм ім'ям.
Додати коментар
Ваше Имя:
Ваш E-Mail:
Код:           Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введите код: