Регистрация    Войти
Вхід
Автопортал avtodream.org » Всі новини » Автосвіт » Tesla повинна заплатити 137 мільйонів доларів колишньому працівнику через расизм на робочому місці
Всі новини / Автосвіт

Tesla повинна заплатити 137 мільйонів доларів колишньому працівнику через расизм на робочому місці

Tesla повинна заплатити 137 мільйонів доларів колишньому працівнику через расизм на робочому місці
Федеральний суд Сан-Франциско постановив, що компанія Tesla повинна виплатити колишньому працівнику Оуену Діас близько 137 мільйонів доларів після того, як він пережив расистські образи на робочому місці.

Такий великий штраф компанія виплатить уперше.

Про це заявили його адвокати, передає CNBC.

Суд присяжних присудив більше, ніж просили адвокати. В результаті Tesla має виплатити 130 мільйонів доларів штрафу та 6,9 мільйона доларів за моральну шкоду.



Діас, колишній контрактний робітник, який був найнятий в компанію Ілона Маска з виробництва електромобілів через кадрове агентство у 2015 році. У компанії він зіткнувся з ворожим робочим середовищем, в якому, як він сказав суду, колеги використовували епітети, щоб образити його та інших темношкірих робітників. За його словами, вони казали йому «повертатися в Африку» та залишили расистські графіті в туалетах і расистський малюнок на робочому місці.

За словами адвокатів Діаса, справа змогла виграти у суді лише через те, що їхній підзахисний не підписав один з обов'язкових документів Tesla про обов'язковий арбітраж. Компанія використовує його, щоб змусити співробітників розв’язувати проблеми за зачиненими дверима, а не у відкритому суді.

Фонд соціального впливу з Окленда стурбований тим, що обов'язковий арбітраж може дозволити і приховати сексуальні домагання і расистську дискримінацію у стінах Tesla, що в кінцевому підсумку завдасть шкоди співробітникам, підірве моральний дух і продуктивність, а також знизить чистий прибуток.

У Tesla після вироку суду зазначили, що проблема расизму у компанії не така серйозна, як описав Діас.

«Крім пана Діаса, ще три свідки (всі співробітники, які не є контрактниками Tesla) сказали в суді, що вони регулярно чули образи на расовому підґрунті. Хоча всі вони погодилися з тим, що використання расистських слів недоречне на робочому місці, вони також погодилися з тим, що більшу частину часу вони вважали, що такі слова використовуються "дружньо" і зазвичай афроамериканськими колегами», — йдеться у заяві.

Читайте також: ТОП-10 популярних у українців за вересень автомобілів

Але зазначається, що з 2016 року, коли Діас звільнив, компанія активніше почала боротися з дискримінацією на робочому місці.
10-6-2021, 09:26  
Джерело: hromadske.ua
Переглядів: 479   
Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватись або зайти на сайт під своїм ім'ям.
Додати коментар
Ваше Имя:
Ваш E-Mail:
Код:           Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введите код: