Регистрация    Войти
Вхід
Автопортал avtodream.org » Всі новини » Автосвіт » Електричний концепт WayRay Holograktor відкриває двері до доповненої 3D-реальності
Автосвіт / Фото

Електричний концепт WayRay Holograktor відкриває двері до доповненої 3D-реальності

Представлено концепт таксі WayRay Holograktor, в якому на скло проектується об'ємне 3D-зображення.

Власне, навколо цієї технології і побудовано сам електромобіль.

Творцем прототипу Holograktor є швейцарська приватна компанія WayRay. Дизайн хетчбека гольф-класу з габаритами 4416х2023х1582 мм розробив дизайнер Саша Селіпанов, який працював в компаніях Bugatti, Genesis і Koenigsegg.

Характеристики електричної силової установки поки що не названі, відомий лише запас ходу на одній зарядці (600 км), максимальна швидкість (200 км/год) і час розгону до 100 км/год (3,9 с).

Незважаючи на двометрову ширину автомобіля, в салоні три посадочних місця, що забезпечує високий рівень комфорту. Система доповненої реальності включає в себе компактний проектор з безліччю мікрозеркал, які і формують трекхмерную картинку на багатошаровому склі.

При цьому, все обладнання заховано в невеликому ящику на даху, який назвали "Креветкою" – саме в ньому знаходяться сенсори і голографічні системи для пасажирів. Для управління доповненою реальністю кожне крісло оснащене двома джойстиками.



"Рулити" Голотрактором можна як вручну, так там і дистанційно за допомогою мобільного зв'язку 5G. автопілота у машини поки не немає.

Читайте також: Kia Niro змінив покоління та отримав режим «зеленої зони»

Планується через чотири роки випустити Holograktor на дороги загального користування. Цілком реальний термін, адже за словами WayRay, інвесторами компанії є такі великі автовиробники як Porsche і Hyundai, а також гігант електронної комерції Alibaba.
11-30-2021, 16:43  
Джерело: rbc.ua
Переглядів: 178   
Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватись або зайти на сайт під своїм ім'ям.
Додати коментар
Ваше Имя:
Ваш E-Mail:
Код:           Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введите код: