Регистрация    Войти
Вхід
Автопортал avtodream.org » Всі новини » Автосвіт » Suzuki займеться розробкою літаючих електрокарів
Всі новини / Автосвіт

Suzuki займеться розробкою літаючих електрокарів

Suzuki приєднується до списку автовиробників, які вирішили вкластися в перспективний напрямок літаючих машин.

Японська компанія оголосила про укладання партнерської угоди зі співвітчизниками зі стартапу SkyDrive, запущеної ще у 2012 році.

Два роки тому він уже продемонстрував результат своєї роботи: прототип літального апарату з вертикальним зльотом та посадкою (eVTOL) та вісьмома електромоторами здійснив чотирихвилинний політ з людиною на борту.

Обсяг вкладень у стартап Suzuki не розкриває, як і інформацію про терміни початку виробництва. Проте відомо, що обидві компанії вже вивчають можливості продажів у різних країнах, і як пріоритетний розглядається Індія, де Suzuki займає близько половини авторинку.



Однак над яким саме проектом працюватимуть разом Suzuki та SkyDrive, поки що неясно. Прототип вищезгаданого одномісного eVTOL вперше продемонстрували у справі ще у 2020 році, а зараз інженери зайняті розробкою літального апарату, розрахованого вже на двох людей та здатного провести у повітрі до півгодини. SkyDrive сподівається розпочати масове виробництво до 2025 року, коли в Осаці пройде виставка World Expo – на той час компанія хоче встигнути запустити сервіс аеротаксі.

Читайте також: Конфіскований "Гелендваген" кримінального авторитета врятував життя спецназу в Ірпені

У списку найбільш відомих проектів автомобілів, що літають, крім SkyDrive, числяться словацький AeroMobil, Liberty від PAL-V, AirCar, а також Transition і TF-X від американської Terrafugia. Сфера повітряного транспорту приваблює і великих автовиробників – Hyundai, General Motors, Daimler, Geely, FCA, Porsche та Toyota, яка ще 2017 року інвестувала 42,5 мільйона ієн у SkyDrive.
03-25-2022, 20:17  
Джерело: bizua.org
Переглядів: 457   
script.charset = 'utf-8'; script.dataset.idn = idn; tag.parentNode.insertBefore(script, tag); })();
Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватись або зайти на сайт під своїм ім'ям.
Додати коментар
Ваше Имя:
Ваш E-Mail:
Код:           Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введите код: