Регистрация    Войти
Вхід
Автопортал avtodream.org » Всі новини » Автосвіт » Знайдено спосіб, як збільшити запас ходу автомобіля
Всі новини / Автосвіт

Знайдено спосіб, як збільшити запас ходу автомобіля

Знайдено спосіб, як збільшити запас ходу автомобіля
Фахівці з’ясували, що прослуховування симфонії Бетховена замість танцювальної музики, хіп-хопу або похмурої балади Адель під час руху може збільшити запас вашого електромобіля, згідно з тестами, що нещодавно проведені від імені одного виробника.

Про це пише Daily Sabah.

Південнокорейський виробник Kia підкріплює це незвичайне затвердження результатами випробувань, у ході яких звукової системі електричного Kia EV6 відтворювалися різні типи музики.



Згідно з випробуванням Kia, виконання «Симфонії № 9» Бетховена в електромобілі (EV) зробило його ефективнішим. Навпаки, високоенергетичний хіт Weeknd “Blinding Lights” вплинув, змусивши акумулятор автомобіля розряджатися швидше.

Тривога з приводу запасу ходу, як і раніше, є основним страхом серед водіїв, які розглядають можливість переходу на електромобіль, і дослідження раніше показали, що стиль водіння може вплинути на термін служби батареї, а більш плавне водіння, як відомо, збільшує запас ходу.

Дослідження Kia було проведено доктором Дунканом Вільямсом, викладачем Школи науки, інженерії та довкілля Британського університету Солфорда.

«УСЬОГО ЗА ДВА ДНІ ТЕСТУВАННЯ МИ ВИЯВИЛИ, ЩО МУЗИКА СПРАВДІ МОЖЕ ІСТОТНО ВПЛИНУТИ НА РЕАЛЬНИЙ ЗАПАС ХОДУ ЕЛЕКТРОМОБІЛЯ», — СКАЗАВ ВІЛЬЯМС.

Плейліст Кіа складався з Tycho (Awake), Adele (Hello), The Weeknd (Blinding Lights), Анни Мередіт (Nautilus), Каньє Веста (Fade) та Симфонії №9 Бетховена.

Виявляється, що учасники їхали вчетверо ефективніше, слухаючи Бетховена, ніж інші пісні.

«Сліпучі вогні» зробили водіїв удвічі менш ефективними, ймовірно, через прискорений ритм, який змушує їх їхати швидше, що, своєю чергою, швидше розряджає батарею. Згідно з дослідженням, Бетховен мав заспокійливий ефект та приводив до економії енергії.

Декілька учасників, які ніколи раніше не їздили на чисто електричному автомобілі, проїхали на EV6 18-мильний маршрут, що складається з житлових доріг, міських вулиць з інтенсивним рухом та відкритих звивистих путівців.

Читайте також: Honda інвестує шалену суму в розробку і виготовлення електрокарів

Кожен водій слухав той самий плейлист в ідентичному порядку, з однаковою гучністю та налаштуваннями звуку, коли Kia записувала їх біометричні вимірювання.
04-15-2022, 18:38  
Джерело: uamotors.com.ua
Переглядів: 987   
Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватись або зайти на сайт під своїм ім'ям.
Додати коментар
Ваше Имя:
Ваш E-Mail:
Код:           Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введите код: