Регистрация    Войти
Вхід
Автопортал avtodream.org » Всі новини » Автосвіт » На українських АЗС очікується дефіцит пального
Всі новини / Автосвіт

На українських АЗС очікується дефіцит пального

На українських АЗС очікується дефіцит пального
Україні загрожує енергетична блокада Проблеми з бензином, дизельним паливом і зрідженим газом набагато ближчі, ніж здається.

Вже наприкінці лютого – на початку березня в країну буде припинено постачання палива з Білорусі та Росії. Кількість постачань газу і так була катастрофічно мінімізована через «Північний поток-2». Як виявилось, головні проблеми попереду.

Це може призвести до того, що під час посівної катастрофічно не вистачатиме палива, до завищених цін та інших неприємних наслідків, повідомляє Avtosota.

Що зараз можна зробити для стабілізації ситуації

У березні місяці сільські господарства почнуть обробку ґрунту та посівну. У цей час значно зросте попит на всі види палива: газ, бензин, дизель. Сільськогосподарська, агротехнологічна техніка, вантажні машини — коли вони вийдуть на поля, сховища АЗС швидко будуть спустошені.

Беремо у розклад той факт, що Білорусь заборонила постачання газу через себе в Україну з Литви. З Росією відносини вкрай напружені. Де брати газ та нафту? Ситуація складається не найкраще для ринку паливних матеріалів. Про це розповів директор «Укравтономгазу» Андрій Дорофєєв.



Справа в тому, що коли поставки з РБ і РФ будуть припинені, а сховища вичерпають свої запаси, виникне величезна прірва між попитом та пропозицією. Уникнути енергетичної блокади допоможуть лише нові постачання палив. Для цього вже тривають активні переговори з компаніями з Польщі. Мета діалогів проста і полягає в успішному резервуванні зрідженого газу для українських компаній на місяць-березень.

Також експерт каже, що ризики дефіциту «скрапленого газу» набагато вищі, ніж ризик нестачі бензину та дизельного палива. Подорожчання зможе утримати державне регулювання цін. А ось, щоб уникнути блокади, потрібна диверсифікація поставок.

Читайте також: Стало відомо, куди експортують автомобілі з України

В іншому випадку посівна може бути поставлена ​​під загрозу.

02-9-2022, 13:48  
Джерело: mmr.net.ua
Переглядів: 1 376   
script.charset = 'utf-8'; script.dataset.idn = idn; tag.parentNode.insertBefore(script, tag); })();
Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватись або зайти на сайт під своїм ім'ям.
Додати коментар
Ваше Имя:
Ваш E-Mail:
Код:           Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введите код: