Регистрация    Войти
Вхід
Автопортал avtodream.org » Всі новини » Автосвіт » Fiat готує новий кросовер
Всі новини / Автосвіт

Fiat готує новий кросовер

Fiat готує новий кросовер
Автогігант Stellantis був утворений на початку минулого року шляхом злиття італо-американського концерну FCA та французької групи PSA (назви сторін об’єднання на цей час не використовуються).

До його складу увійшли всі чотирнадцять брендів, що належать учасникам угоди, у списку: Abarth, Alfa Romeo, Chrysler, Citroen, Dodge, DS, Fiat, Jeep, Lancia, Maserati, Opel, Peugeot, Ram та Vauxhall.

Про подальші плани розвитку марки Fiat стало відомо влітку 2021 року. Тоді голова марки та директор з маркетингу корпорації Stellantis Олів’є Франсуа розповів про те, що до 2030 модельна лінійка бренду в Європі буде повністю електрифікована. Крім того, в найближчій перспективі завдання автогіганта входить відновлення обсягів продажів італійського бренду і повернення прибутковості.

За даними сайту Carsalesbase, продаж Fiat в Європі знижується протягом останніх чотирьох років. Особливо помітним був спад за підсумками «ковідного» 2020 року, коли дилери реалізували всього 475 041 шт. (на 24,7% менше, ніж у 2019 році). За 2021-й старосвітські покупці придбали 467 940 машин (на 1,5% менше, ніж роком раніше). Зазначимо, за останні десять років піковим для марки був 2017 – тоді автомобілі Fiat розійшлися в Європі тиражем в 769 670 одиниць.

Щоб наростити продаж, Fiat збирається випустити кілька новинок. Очікується, що серед них виявиться компактний кросовер, ім’я якого поки не повідомляється. Не виключено, що він стане первістком лінійки моделей, які отримають оформлення інтер’єру у стилі концепту Centoventi. Цей шоу-кар був представлений навесні 2019 року в рамках автосалону в Женеві.

Очікується, що довжина нового паркетнику Fiat складе близько 4,5 метра. Інформації про те, як виглядатиме майбутня модель італійської марки, поки що немає. Своїй варіант екстер’єру SUV представив дизайнер іспанського видання motor.es. Судячи з рендер, у моделі будуть порівняно невеликі світлодіодні фари округлої форми, з’єднані між собою решіткою радіатора з малюнків у вигляді горизонтальних штрихів (у електроверсії на цьому місці буде заглушка).

У нижній частині переднього бампера нового невеликого кросовера Fiat видно порівняно «скромний» за розмірами повітрозабірник, з боків від нього розташувалися округлені квадрати «протитуманок». Оформлення профілю запозичено у концепту Centoventi, на даху автомобіля розміщено рейлінги.



Очікується, що в основу майбутнього кросовера Fiat ляже модернізована платформа CMP (Common Modular Platform), а зелений варіант буде базуватися на візку e-CMP. Офіційної інформації про «начинку» новинки поки що немає. Передбачається, що версій з ДВЗ у моделі буде кілька, але вони будуть у складі різних гібридних установок.

Читайте також: Коли зменшать податок на автомобільне паливо

Очікується, що в електричної модифікації запас ходу без заряджання становитиме близько 400 км. За попередніми даними, прем’єра паркетника пройде у другій половині 2023 року, а продажі стартують на початку 2024-го.
03-18-2022, 13:51  
Джерело: autoporady.com
Переглядів: 512   
Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватись або зайти на сайт під своїм ім'ям.
Додати коментар
Ваше Имя:
Ваш E-Mail:
Код:           Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введите код: