Регистрация    Войти
Вхід
Автопортал avtodream.org » Всі новини » Автосвіт » У Польщі з’явилися нові правила для автомобілістів
Всі новини / Автосвіт

У Польщі з’явилися нові правила для автомобілістів

У Польщі з’явилися нові правила для автомобілістів
Положення про зразок наклейки для транспортних засобів, які мають право в’їзду до “зони чистого транспорту”, підписав 31 березня 2022 року міністр клімату та довкілля Польщі.

Відповідні положення опубліковані в Dzienniku Ustaw 19 квітня 2022 року, а з 4 травня 2022 року вони набувають чинності.

Характерна зелена наклейка тепер надаватиме право транспортному засобу в’їжджати до “чистих” транспортних зон по всій Польщі. І хоча у польських агломераціях таких територій поки що немає, закон уже готовий.

Восьмикутні наклейки будуть видавати органи місцевого самоврядування. На авторизованому транспортному засобі перепустку потрібно прикріпити у нижньому лівому кутку лобового скла автомобіля. Інформація, що міститься в ній, стосується року випуску транспортного засобу, типу палива, реєстраційного номера та назви муніципалітету, який встановлює зону чистого транспорту.



Варто зазначити, що на наклейці немає інформації щодо стандарту викидів євро. Саме муніципалітети, які видають наклейки, зможуть визначити, яким стандартам мають відповідати транспортні засоби (наприклад, Євро 4 або 5, або визначати максимальний вік автомобіля), щоб отримати дозвіл на в’їзд до зони.

Читайте також: Світовий банк закликає до повної заборони автомобілів із ДВЗ у зв’язку з екологією

Водіям, які в’їжджатимуть у зону “чистого” транспорту без відповідного маркування транспортного засобу, загрожує штраф. Це визначає ст. 96c. Кодексу про правопорушення: “Хто не дотримується заборони в’їзду в зону “чистого” транспорту, тому загрожує штраф до 500 злотих”.

05-5-2022, 23:36  
Джерело: mashyna.com.ua
Переглядів: 1 053   
Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватись або зайти на сайт під своїм ім'ям.
Додати коментар
Ваше Имя:
Ваш E-Mail:
Код:           Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введите код: