Регистрация    Войти
Вхід
Автопортал avtodream.org » Всі новини » Автосвіт » Ford поверне у виробництво улюблений автомобіль Мерилін Монро
Всі новини / Автосвіт

Ford поверне у виробництво улюблений автомобіль Мерилін Монро

Ford готуються відродити легендарну модель Thunderbird. Знамените купе повернеться на ринок після 17-річної відсутності.

Про це повідомляє сайт Ford Authority.

Ще в січні концерн Ford продовжив дію прав на торгову марку Thunderbird. Поки подробиць про нову модель небагато — відомо лише, що це буде чотиримісне туристичне купе преміумкласу із заднім приводом та спереду двигуном V8. У лінійці марки модель займе нішу між Ford Mustang та GT.

До рішення воскресити Ford Thunderbird керівництво концерну підштовхнуло успіх нового Chevrolet Corvette — спорткар зараз має дуже мало конкурентів і на нього припадає 63% продажів у сегменті купе вартістю до 100 тисяч доларів.

Власне, перший Ford Thunderbird 1955 року і з'явився, як відповідь Chevrolet Corvette. Втім, він завжди був комфортнішим та розкішнішим, а тому його цінували серед американської еліти та богеми.



Зокрема, саме на Thunderbird свого часу їздили Джон Кеннеді та Мерилін Монро. У 2018 році автомобіль акторки продали з аукціону за 490 тисяч доларів.

Читайте також: Верховна Рада може заборонити вилучення автомобілів у громадян під час воєнного стану

Ford Thunderbird випускали до 2005 року і лише побачили світ 11 поколінь моделі. Зараз ранні екземпляри Thunderbird дуже цінують колекціонери й справді стали культовими авто.
05-19-2022, 11:54  
Джерело: focus.ua
Переглядів: 575   
Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватись або зайти на сайт під своїм ім'ям.
Додати коментар
Ваше Имя:
Ваш E-Mail:
Код:           Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введите код: