Регистрация    Войти
Вхід
Автопортал avtodream.org » Всі новини » Автосвіт » Нова технологія дозволить охолоджувати салон авто навіть у спеку (ВІДЕО)
Автосвіт / Відео

Нова технологія дозволить охолоджувати салон авто навіть у спеку (ВІДЕО)

Ізраїльський стартап SolCold презентував інноваційну технологію охолодження салону автомобіля.

Спеціальне плівкове покриття нанотек дозволяє забути про кондиціонер навіть у сильну спеку.

Про це пише сайт The Drive.

Склад покриття тримають у секреті, але відомо, що воно працює за принципом антистоксової люмінесценції, тобто віддає більше тепла, ніж поглинає. Результатом віддачі енергії є охолодження поверхні. Багатошаровий нанотек має потужність охолодження в 100 Вт на 0,3 кв. м та здатний знижувати температуру салону на 20-70%.

Можливості нанотеку продемонстрували на Volkswagen Polo. Обклеєний плівкою хетчбек вивезли до пустелі та залишили на сонці. В результаті, салон не тільки не нагрівся — всередині авто температура виявилася на 14 градусів нижчою, ніж зовні. Водночас якщо поставити авто в тінь, то в салоні буде спекотніше, ніж в авто на сонці, адже тепловіддача зменшиться.



У SolCold працюють над своїм винаходом з 2016 року і вже восени планують запустити автомобільну плівку у виробництво. Вона дозволить не включати кондиціонер і так заощадити паливо або заряд батареї електрокара.

Читайте також: В Україні спростили процедуру встановлення на облік продавців транспортних засобів

Зацікавилися винаходом і Volkswagen — покриття незабаром з'явиться на новому концепт-карі німецької марки. Нанотек продовжать удосконалювати й в майбутньому збираються навіть шити з нього одяг.
06-2-2022, 15:44  
Джерело: focus.ua
Переглядів: 1 862   
Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватись або зайти на сайт під своїм ім'ям.
Додати коментар
Ваше Имя:
Ваш E-Mail:
Код:           Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введите код: