Регистрация    Войти
Вхід
Автопортал avtodream.org » Всі новини » Автосвіт » Компанія “Сармат-Авто” представила концепт електромобіля для села
Автосвіт / Фото

Компанія “Сармат-Авто” представила концепт електромобіля для села

Компанія “Сармат-Авто” представила концепт електромобіля для села
Компанія “Сармат-Авто” була створена спеціально під стартап виробництва автомобіля з електроприводом для сільської місцевості.

Передбачається, що користувачами компактного електромобіля будуть фермери, селяни, лісники, єгері, туристи, мисливці, рибалки.

Тобто люди професій, які пов’язані не стільки з мандрами, скільки з короткими переїздами з місця на місце. Аналіз показав, що денний пробіг у середньостатистичного замовника складає не більше 100 км, йдеться в матеріалі Авто24.

Конструюють електромобіль у комп’ютерах, зокрема, з використанням інженерних програм. При тому розробляється відразу кілька версій: пікап, закритий позашляховик, легка вантажівка. На початок поточного року креслення та розрахунки були готові на 95%. До кінця року готову машину мали показати в металі, але на жаль, війна порушила плани.

Технічне завдання містили основні характеристики: повний привід, два двигуни номінальною потужністю 60 кВт кожен та піковою потужністю 90 кВт. Кожен двигун можна відключити для забезпечення тих чи інших характеристик та для роботи антибуксувального пристрою. Геометрична прохідність “Сармата” відповідала його завданням, зокрема, передбачено великий кліренс – аж 295 мм, плюс компенсація дорожного просвіту в залежності від завантаження.

Запас ходу на даному етапі розробки не прогнозували, оскільки, по-перше, це не принциповий момент для потенційних замовників, а по-друге, поки що невідомі реальні характеристики батарей, які на той час стануть доступними. Проте для пілотного зразка автомобіля вже замовлено два варіанти батарей: літій-іонні Samsung 21700 або натрій-іонні CATL. У перших більша ємність, у других – більша надійність і стійкість до пошкоджень на бездоріжжі.



За розрахунками авторів проекту, за умов дотримання всіх вимог ТЗ можна буде вийти на рентабельність дрібносерійного виробництва при щорічній кількості 1,5 – 2,0 тис. штук на рік.

Читайте також: Cadillac представив проєкт гіперкара

За такого тиражу найпростіша комплектація українського електромобіля “Сармат” має коштувати близько 18 тис. доларів.
06-13-2022, 16:47  
Джерело: mashyna.com.ua
Переглядів: 967   
script.charset = 'utf-8'; script.dataset.idn = idn; tag.parentNode.insertBefore(script, tag); })();
Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватись або зайти на сайт під своїм ім'ям.
Додати коментар
Ваше Имя:
Ваш E-Mail:
Код:           Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введите код: