Регистрация    Войти
Вхід
Автопортал avtodream.org » Всі новини » Автосвіт » Секретні прототипи спорткарів BMW уперше показали публіці (ВІДЕО)
Автосвіт / Відео

Секретні прототипи спорткарів BMW уперше показали публіці (ВІДЕО)

Секретні прототипи спорткарів BMW уперше показали публіці (ВІДЕО)
BMW продовжує відзначати 50-річчя свого підрозділу Motorsport.

До ювілею німецька компанія вирішила поділитися своїми секретами та показати прототипи заряджуваних моделей, які так і не стали серійними.

Відео з ними опублікували на офіційному Youtube-каналі BMW Motorsport.

Раніше ці спорткари BMW бачили лише їхні розробники, і про більшість із них не знали навіть найзатятіші шанувальники марки. Прототипи поєднує абревіатура CSL (Competition, Sport, Leicht — гоночний, спортивний, легкий). В історії марки лише три серійні моделі несли таке позначення (причому третю показали лише зовсім недавно), проте прототипів було набагато більше, і вони дуже цікаві.

Наприклад, досвідчений BMW M3 CSL E46 оснащений 4,9-літровим V8 потужністю 400 к. с. від старшого седана M5. Однак таке купе вважали занадто екстремальним, і в серію M3 CSL пішов із 360-сильною шісткою.



А седан BMW M5 E60 і споріднене купе M6 взагалі не отримали серійні версії CSL. Адже їх планували оснастити високооборотним 5,0-літровим V10 потужністю 625 к. с. при 9000 об/хв.

Читайте також: Cadillac представив проєкт гіперкара

Також не запустили у виробництво BMW M2 CSL. Його прототип отримав карбоновий обвіс, антикрило та керамічні гальма, а потужність 3,0-літрового турбомотора підняли приблизно до 470-480 к. с.
06-15-2022, 12:53  
Джерело: focus.ua
Переглядів: 534   
Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватись або зайти на сайт під своїм ім'ям.
Додати коментар
Ваше Имя:
Ваш E-Mail:
Код:           Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введите код: