Регистрация    Войти
Вхід
Автопортал avtodream.org » Всі новини » Автосвіт » В Україні створили недорогий позашляховик для армії (ВІДЕО)
Автосвіт / Відео

В Україні створили недорогий позашляховик для армії (ВІДЕО)

В Україні створили недорогий позашляховик для армії (ВІДЕО)
Майстри зі Львівської області створили новий багі для ЗСУ.

Позашляховик назвали "Мамай", і він уже пройшов перші випробування. Його планують запустити у виробництво, повідомив у Facebook один із творців авто Тарас Крайник.

"Мамай" — чотиримісний багі дуже простої конструкції. Він призначений для розвідки, доставки боєкомплекту, вогневої підтримки або евакуації поранених. Своїм дизайном автомобіль трохи нагадує зменшений у розмірах Hummer.

Український позашляховик оснащений лебідкою та трапами для болота, а за бажанням можна встановити тент і відкидне лобове скло з балістичного пластику. Днище прикрите захистом.

У салоні встановлені пластикові сидіння. Передбачені кріплення для турелі з кулеметом і двох ПТРК Javelin. Також є невеликий багажник для боєкомплекту, а пізніше планують додати кріплення для перевезення нош із пораненими.

Об'єм паливного бака становить 45 л. У "Мамая" величезний кліренс 400 мм, а хід підвісок досягає 320 мм. На всіх колесах встановлені дискові гальма. Крім того, позашляховик отримав гідравлічний ручник, як на ралійних авто, — він дозволяє розгортатися буквально на місці.



Розробники готові випускати по 200 багі "Мамай" на місяць, але для цього потрібні кошти.

Читайте також: Cadillac представив проєкт гіперкара

Їх планують одержати, продавши на аукціоні раритетні автомобілі.
06-16-2022, 08:38  
Джерело: focus.ua
Переглядів: 2 252   
Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватись або зайти на сайт під своїм ім'ям.
Додати коментар
Ваше Имя:
Ваш E-Mail:
Код:           Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введите код: