Регистрация    Войти
Вхід
Автопортал avtodream.org » Всі новини » Автосвіт » У Німеччині створили автомобільний електродвигун, який складно перегріти навіть за жорсткої експлуатації (ВІДЕО)
Автосвіт / Відео

У Німеччині створили автомобільний електродвигун, який складно перегріти навіть за жорсткої експлуатації (ВІДЕО)

У Німеччині створили автомобільний електродвигун, який складно перегріти навіть за жорсткої експлуатації (ВІДЕО)
Німецька компанія Mahle розробила електромотор, який може постійно працювати під навантаженням понад 90% від пікового.

Електродвигун Superior Continuous Torque (SCT) не перегрівається на переважній більшості жорстких режимів експлуатації. При цьому він компактний і легкий, що також робить його дешевшим. Очікується, що електродвигун SCT стане основою як легкових електромобілів, так і важкої техніки на електротязі.

Звичайні електродвигуни не можуть довго працювати на навантаженнях, близьких до максимальних – вони банально перегріваються. Доходить до того, що в електромобілях тривале навантаження на електродвигуни не піднімається вище 50-60% від пікової. Щоб краще охолоджувати електродвигун, його доводиться робити масивнішим — більшим і важчим. Так можна збільшити тривале навантаження на електродвигун до 70-80%, але досить великою ціною як у грошах, так і за рахунок втрати частини корисного навантаження (яку з’їсть зайва вага електродвигуна).

Німецьким інженерам вдалося розробити легкий та потужний електричний двигун, який може тримати постійне навантаження понад 90% від максимального. Вантажівка з таким двигуном не видихнеться на крутому підйомі з важким вантажем у кузові, а гоночний електромобіль покаже дива роботи під навантаженням на трасі.



Секрет розробки полягає в автоматичній подачі олії для охолодження. Олія всмоктується через центральний забірник і за рахунок відцентрової сили ротора, що обертається, прокачується навколо котушок. Нагріте мало з двигуна може використовуватися для обігріву вузлів і агрегатів електромобіля, наприклад, акумуляторного блоку взимку, або охолоджуватися через радіатори.

Читайте також: Електричний пікап Tesla Cybertruck наближається до виробництва (ВІДЕО)

Більш того, конструктори Mahle розробляють версію електродвигуна, що охолоджується маслом, без постійних (неодимових) магнітів. Такі електродвигуни не залежатимуть від поставок рідкісноземельної сировини і будуть дешевшими, хоча за рахунок заміни магнітів на електрообмотку двигуни будуть трохи більшими. Раніше ми повідомляли про цю розробку Mahle.
07-15-2022, 03:13  
Джерело: ampercar.com
Переглядів: 1 353   
Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватись або зайти на сайт під своїм ім'ям.
Додати коментар
Ваше Имя:
Ваш E-Mail:
Код:           Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введите код: