Регистрация    Войти
Вхід
Автопортал avtodream.org » Всі новини » Автосвіт » Ford та SK On завершили формування спільного підприємства з виробництва батарей для електромобілів
Всі новини / Автосвіт

Ford та SK On завершили формування спільного підприємства з виробництва батарей для електромобілів

Ford та SK On завершили формування спільного підприємства з виробництва батарей для електромобілів
Через десять місяців з моменту оголошення намірів компанії Ford Motor і SK On завершили формування спільного підприємства BlueOval SK, яке займатиметься виробництвом тягових акумуляторів для електромобілів на території США, побудувавши до другої половини десятиліття одне підприємство у штаті Теннессі та два в Кентуккі.

Через десять місяців з моменту оголошення намірів компанії Ford Motor і SK On завершили формування спільного підприємства BlueOval SK, яке займатиметься виробництвом тягових акумуляторів для електромобілів на території США, побудувавши до другої половини десятиліття одне підприємство у штаті Теннессі та два в Кентуккі. Партнери вкладуть у ці проєкти щонайменше $7,77 млрд, причому Ford візьме на себе основний тягар інвестицій.

Тільки зараз компанії провели всі необхідні погодження, формально завершивши створення спільного підприємства. На першому етапі його штаб-квартира перебуватиме в Джорджії, де SK On вже має підприємство з виробництва тягових акумуляторів. Як тільки Ford Motor завершить будівництво свого комплексу BlueOval City у штаті Теннессі, штаб-квартира СП буде перенесена туди.



Паритет у структурі управління спільним підприємством демонструється складом ради директорів: із шести його членів по троє призначаються кожною із сторін. Генеральним директором BlueOval SK на перші три роки призначено Девіда Хама (David Hahm), який займає посаду віце-президента SK Innovation, а фінансовим директором стане Джіем Кренні (Jiem Cranney), який одночасно є операційним директором Ford Business Solutions.

Читайте також: Електричний пікап Tesla Cybertruck наближається до виробництва (ВІДЕО)

Через три роки компанії поміняють місцями своїх представників у найвищому керівництві спільного підприємства. До другої половини десятиліття BlueOval SK сподівається освоїти на території США щорічний випуск акумуляторів сукупною ємністю 129 ГВт.год.

07-18-2022, 01:12  
Джерело: autotema.org.ua
Переглядів: 427   
Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватись або зайти на сайт під своїм ім'ям.
Додати коментар
Ваше Имя:
Ваш E-Mail:
Код:           Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введите код: