Регистрация    Войти
Вхід
Автопортал avtodream.org » Всі новини » Автосвіт » Nissan зніме з виробництва популярний електромобіль LEAF
Всі новини / Автосвіт

Nissan зніме з виробництва популярний електромобіль LEAF

Nissan зніме з виробництва популярний електромобіль LEAF
Неофіційні джерела вказують, що Leaf буде доступний лише за кілька років. Nissan Leaf – перша повністю електрична компактна модель, представлена ​​в 2010 році, – підходить до фінальної стадії свого виробництва.

Виробництво Leaf, організоване на трьох майданчиках: у Японії, США та Великій Британії, завершиться до середини десятиліття. Модель може проіснувати ще кілька років. Виробник не має наміру готувати наступне покоління, т.к. буде нова модель для заміни Leaf. У випадку із заводом у Сандерленді у Великій Британії ми вже знаємо, що на конвеєрі знаходиться новий електричний кросовер, заснований на платформі CMF-EV. Він вироблятиметься замість LEAF приблизно з 2025 року.

Nissan Leaf був новаторською моделлю, але він не виправдав очікувань колишнього генерального директора Nissan Карлоса Гона. Nissan почав рано та вклав значні кошти у повністю електричні автомобілі, включаючи три виробничі майданчики, власне виробництво акумуляторів через спільне підприємство з NEC. Компанія сподівалася представити всього 4 моделі та досягти масового масштабу.



На жаль, продаж виявився на порядок слабшим, ніж очікувалося. Раніше планувалося, що тільки завод у Смірні, штат Теннессі, вироблятиме 150 000 одиниць та 200 000 акумуляторних батарей. Але навіть у свій найкращий 2014 Nissan продав у США всього 30 200 одиниць. Сьогодні річний обсяг продажу електрокара становить менше половини цього показника. Nissan відмовився від деяких планів та додаткових моделей (крім Nissan e-NV200).

Тепер здається, що Leaf співіснуватиме тільки з Nissan Ariya, поки не з’являться нові електричні моделі. До 2030 Nissan хотів би розширити свій модельний ряд до 15 повністю електричних автомобілів.

Читайте також: Електричний пікап Tesla Cybertruck наближається до виробництва (ВІДЕО)

Поки що невідомо, яка інша нова модель може замінити Leaf. Попереднім переглядом наступника може бути концепт Nissan Chill-Out, показаний наприкінці 2021 року.

07-18-2022, 21:37  
Джерело: autotema.org.ua
Переглядів: 708   
Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватись або зайти на сайт під своїм ім'ям.
Додати коментар
Ваше Имя:
Ваш E-Mail:
Код:           Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введите код: