Регистрация    Войти
Вхід
Автопортал avtodream.org » Всі новини » Автосвіт » Продажі автомобілів у світі вперше зросли за 2022 рік
Всі новини / Автосвіт

Продажі автомобілів у світі вперше зросли за 2022 рік

Продажі автомобілів у світі вперше зросли за 2022 рік
За даними консалтингової компанії LMC Automotive, минулого червня світовий авторинок вперше з початку нинішнього року продемонстрував позитивну динаміку.

Кількість автомобілів, проданих за минулий місяць, збільшилась на 0,4 відсотка, досягнувши 7,1 мільйона екземплярів.

Таким чином, автодилери «вийшли у плюс» уперше з червня минулого року. За підсумками першого півріччя у світі продали 38,5 мільйонів автомобілів, що на 8,5 відсотка менше за аналогічний період минулого року.

Світовим лідером із продажу автомобілем за місяць став Китай. Там реалізували 2 483 000 транспортних засобів, що більше за показник минулого року на 29,5 відсотка. На думку фахівців, таке зростання пов’язане з відкладеним купівельним попитом, який сформувався в ході тривалих локдаунів, а також запуском нових заходів щодо підтримки авторинку в країні, які поширюються як на електрокари, так і на моделі з ДВС.



На другому місці з показником 1 130 000 проданих машин стали США. При цьому в Західній Європі реалізували 1160000 транспортних засобів. У країнах Східної Європи продаж знизився майже на 50 відсотків порівняно з минулим роком, склавши 246 600 автомобілів.

Читайте також: Електричний пікап Tesla Cybertruck наближається до виробництва (ВІДЕО)

Що стосується Південної Америки, то там отримали власників 198 тисяч машин. Крім того, до найбільших світових авторинків за підсумками червня потрапили Японія, Канада і Південна Корея.

07-26-2022, 07:32  
Джерело: autotema.org.ua
Переглядів: 365   
script.charset = 'utf-8'; script.dataset.idn = idn; tag.parentNode.insertBefore(script, tag); })();
Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватись або зайти на сайт під своїм ім'ям.
Додати коментар
Ваше Имя:
Ваш E-Mail:
Код:           Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введите код: