Регистрация    Войти
Вхід
Автопортал avtodream.org » Всі новини » Автосвіт » Культові Dodge Charger і Challenger стануть електромобілями (ВІДЕО)
Автосвіт / Відео

Культові Dodge Charger і Challenger стануть електромобілями (ВІДЕО)

Культові Dodge Charger і Challenger стануть електромобілями (ВІДЕО)
Нові Dodge Charger і Challenger будуть електромобілями.

Чутки про це циркулювали давно, проте наразі інформацію про відмову від бензинових V8 офіційно підтвердила пресслужба виробника сайту Motor1.

Повідомляється, що купе Dodge Challenger і седан Charger нового покоління з'являться в 2024 році й оснащуватимуться виключно електричними силовими установками. Раніше вважалося, що електрокари випускатимуть паралельно з бензиновими версіями моделей.

Таке рішення обумовлено двома причинами. По-перше, це нові жорсткі екостандарти, що ставить хрест на великих V8. До 2030 року концерн Stellantis планує повністю відмовитися від двигунів внутрішнього згоряння і поступово скорочуватиме кількість бензинових і дизельних моделей.

По-друге, Dodge захотіли додати потужності для Charger і Challenger. Електромотори дозволяють це легко зробити, нехай навіть не всі шанувальники моделей сприймуть таку революцію. Справа в тому, що культові американські автомобілі ще в 60-70-х роках оснащувалися величезними V8 потужністю до 425 к. с., а зараз у лінійці є 707-сильний варіант Hellcat та 840-сильний Demon.



Подробиць про нові моделі поки що небагато. Відомо, що передсерійний концепт одного з електрокарів покажуть уже 12 серпня і вже опубліковано його тизери.

Читайте також: Електричний пікап Tesla Cybertruck наближається до виробництва (ВІДЕО)

Він буде побудований на платформі Stellantis STLA, що дозволяє встановити чотири двигуни потужністю майже 900 к. с.
08-3-2022, 05:07  
Джерело: focus.ua
Переглядів: 293   
script.charset = 'utf-8'; script.dataset.idn = idn; tag.parentNode.insertBefore(script, tag); })();
Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватись або зайти на сайт під своїм ім'ям.
Додати коментар
Ваше Имя:
Ваш E-Mail:
Код:           Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введите код: