Регистрация    Войти
Вхід
Автопортал avtodream.org » Всі новини » Автосвіт » Продажі авто в Європі вперше зросли після 13-місячного падіння
Всі новини / Автосвіт

Продажі авто в Європі вперше зросли після 13-місячного падіння

Продажі авто в Європі вперше зросли після 13-місячного падіння
Лідерами росту стали Porsche, Peugeot, Mercedes і Dacia.

Серед програвших опинилися Jeep, Lexus і Renault.

Європейський ринок нових автомобілів повернувся до зростання в серпні вперше за 13 місяців.

Реєстрація на ринках ЄС, Великобританії та ЄАВТ минулого місяця зросла на 3,4 відсотка до 748 961 автомобіля, повідомила галузева асоціація ACEA.

Бренди з значним зростанням продажів включали Porsche, у якого продажі зросли на 32 відсотки; Peugeot – до 23 відсотків; Mercedes-Benz – до 19 відсотків; і Dacia – до 17 відсотків.

Серед програвших були Jeep: у якого відбулось падіння на 49 відсотків; Lexus з мінусом 36 відсотків; продажі Renault знизились на 23 відсотки; Volvo – на 14 відсотків; і Jaguar – на 11 відсотків.

Зростання продажів у серпні було порівняно з низькими показниками минулого року та залишається значно нижчим за рівень до пандемії.

Виробники автомобілів бачать проблиски покращення з деякими обмеженнями ланцюгів поставок, такими як відсутність напівпровідників, які починають послаблюватися.

Однак перепочинок може бути недовгим, оскільки рекордна інфляція та безпрецедентна енергетична криза можуть відштовхнути покупців. Стрімка інфляція та уповільнення світової економіки затьмарюють прогнози продажів.

Висока інфляція, підвищення процентних ставок і зниження споживчої довіри в поєднанні з подовженням клієнтами циклу заміни на тлі підвищеної надійності нових автомобілів і швидкої зміни технологій можуть поставити під сумнів базовий попит у 2023 році.



Прогнозування купівлі транспортних засобів залишається складним, оскільки споживачі стурбовані різким зростанням рахунків за електроенергію та ризиком постійних відключень електроенергії, оскільки росія скорочує постачання газу.

Вартість енергії та зростання процентних ставок, які стискають покупців автомобілів, ймовірно, обмежать високі ціни на автомобілі, які зросли через дефіцит напівпровідників, який обмежив доступність автомобілів.

Офіційні особи Європейського центрального банку заявили, що вони очікують подальшого підвищення вартості запозичень на кількох наступних зустрічах після грандіозного підвищення ставок минулого тижня.

Усі п’ять основних європейських ринків повідомили про зростання в серпні.

Читайте також: Kawasaki India випустить байк Z900 у двох нових кольорах

Кількість реєстрацій зросла на 3 відсотки в Німеччині, 3,8 відсотка у Франції, 1,2 відсотка у Великобританії, 9,9 відсотка в Італії та 9,1 відсотка в Іспанії.
09-19-2022, 03:11  
Джерело: theroad.in.ua
Переглядів: 145   
Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватись або зайти на сайт під своїм ім'ям.
Додати коментар
Ваше Имя:
Ваш E-Mail:
Код:           Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введите код: